Λουτσέσκου: «Είτε είσαι νέος, είτε κοντά στο... νεκροταφείο, πρέπει να παλεύεις»

Λουτσέσκου: «Είτε είσαι νέος, είτε κοντά στο... νεκροταφείο, πρέπει να παλεύεις»

Μάνος Τσαλγατίδης 13:03 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 21.08.2024

Λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει αύριο (22/8, 20:30) τη Σάμροκ Ρόβερς στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τα Play off του Europa League.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για την επερχόμενη κρίσιμη «μάχη» των Play off, υπογραμμίζοντας πως πρέπει η ομάδα του να μεγαλώσει την αυτοπεποίθησή της.

Τόμας: «Από εμάς εξαρτάται 100% η πρόκριση σε βάρος της Σάμροκ»
EUROPA LEAGUE

12:25 - 21.08.2024

Τόμας: «Από εμάς εξαρτάται 100% η πρόκριση σε βάρος της Σάμροκ»

Ο Μπράντον Τόμας μίλησε στη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι με την Σάμροκ Ρόβερς. Ο Ισπανός τόνισε πως του αρέσει ο ανταγωνισμός που υπάρχει με τις προσθήκες των Τσάλοφ και Τισουντάλι, ενώ σημείωσε πως αναφορικά με την πρόκριση όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ.

Για την κατάσταση της ομάδας μετά τον αποκλεισμό με τη Μάλμε:

«Δεν ξέρω πώς είναι βαθιά μέσα τους. Τι πιο όμορφο από το να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση; Έχουμε παιχνίδι αύριο, έχουμε άλλο ματς την Κυριακή, αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Αν κάποιος αισθάνεται διαφορετικά, σημαίνει ότι δεν έχει την ποιότητα να βρίσκεται μαζί μας. Όταν μιλάμε για αυτοπεποίθηση, και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δημιουργήσουν στον εαυτό τους. Εμείς θέλουμε να μεγαλώνει αυτή η αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι μέσα στη σεζόν μπορεί η αυτοπεποίθηση να μην βρίσκεται στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά δουλεύουμε σε αυτό».

Για τα στοιχεία που πρέπει να διορθώσει ο ΠΑΟΚ:

«Μιλήσαμε πολύ για το πνεύμα που πρέπει να επιστρέψει και να επαναφέρουμε σε αυτή τη λογική. Πρέπει να χτίσουμε κάτι, τη δυναμική μας. Είναι κάτι που αλλάζει μετά από το τέλος μιας σεζόν, ειδικότερα όταν έρχονται ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της προετοιμασίας. Πρέπει να υποφέρουμε. Έχουμε στόχο την παρουσία μας στο Europa League. Πρέπει να παλέψουμε πρώτα με τους εαυτούς μας και μετά με τους αντιπάλους μας».

Για το αν προβληματίζεται με την πώληση του Κουλιεράκη που ανακοινώθηκε πριν από τα παιχνίδια με τη Σάμροκ Ρόβερς:

«Δεν το έχω σκεφτεί αυτό, δεν υπάρχει ανησυχία. Ο Κουλιεράκης είναι εδώ και αξίζει παραπάνω πράγματα για εμάς. Θα είναι 100% εδώ γι’ αυτά τα παιχνίδια. Για μένα ο Κουλιεράκης μπορεί να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μας σε νοοτροπία».

Για τα όσα έχει ακούσει για τη μη χρησιμοποίηση νέων ποδοσφαιριστών:

«Υπάρχουν δύο στρατηγικές για τις μεταγραφές και τους παίκτες που υπάρχουν. Η δεύτερη αφορά τους νέους ποδοσφαιριστές. Ο Κουλιεράκης έκανε τα λάθη του, αλλά έχει την περιέργεια για να μάθει καινούρια πράγματα. Ο Κωνσταντέλιας είναι διαφορετική περίπτωση. Είχε ένα μυαλό όχι τόσο απλό, είχε την ιδιοφυία να παίζει στο γήπεδο. Έπρεπε να υποφέρουμε και με αυτόν, γιατί η νοοτροπία που έχει για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετική. Έχει κερδίσει τη θέση του στην ομάδα.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη στρατηγική που ακολουθούμε στην Ελλάδα με άλλα πρωταθλήματα. Αυτές οι ομάδες παίζουν από νωρίς στο πρωτάθλημα και αν χάσουν κάποιο βαθμό δεν έγινε.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα συγκρίνουν τους εαυτούς του με την Ιταλία και τη Γαλλία. Τα λάθη που γίνονται, φαίνονται στη συνέχεια. Έγινε ένα θαύμα πέρσι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να παλέψουμε για να πάμε στο Europa League. Οι παίκτες μας πρέπει να παλέψουν. Οι περσινές προκρίσεις μας έδωσαν την αυτοπεποίθηση, όχι όμως για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν το σκεφτόμασταν στην αρχή. Έχω κερδίσει το δικαίωμα να λέω την αλήθεια με τη δική μου οπτική. Η δουλειά που έγινε από τη διοίκηση, τους παίκτες κι εμάς είναι σημαντική. Πρέπει να παλέψουμε όλοι, γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε κάτι που κερδίσαμε με πολύ κόπο. Για μένα η χαρά στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Δεν έχει σημασία αν ένας παίκτης είναι νέος ή κοντά στο "νεκροταφείο", σημασία έχει να παλέψουμε».

Για το πώς χαρακτηρίζει τον εαυτό του:

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:00 - 20.08.2024

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων

Ο φόβος της μητέρας του που τον οδήγησε στο τένις, η μεγάλη απόφαση μόλις στα 14 του χρόνια, η ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά και η σκληρή δουλειά που έφερε τη... δικαίωση.

«Είμαι ένας μαχητής».

Για το αν είναι προετοιμασμένοι οι παίκτες για το επερχόμενο ματς:

«Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι απογοητευμένοι γιατί έχασαν την πρόκριση με αυτό τον τρόπο από τη Μάλμε, αλλά με τον ίδιο τρόπο πρέπει να πάρουν αυτοπεποίθηση. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πιο έτοιμη από εμάς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Πρέπει να παλέψουμε, έτσι πρέπει να κάνουμε πάντα.

Πρέπει να καταλάβουν ότι με σκληρή δουλειά μπορούν να πετύχουν φανταστικά πράγματα. Τα θαύματα δεν προέρχονται από τύχη, αλλά από δουλειά. Πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται, έχουμε ποιότητα. Κανένας δεν πρέπει να έχει δεύτερες σκέψεις, γιατί ο καθένας πρέπει να παλέψει με τον εαυτό του, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρει ο καθένας το μάξιμουμ αυτή τη στιγμή».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!