«Βόμβες» από τον Λουτσέσκου: «Δεν έχω πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να ετοιμάσω βαλίτσες για Βουκουρέστι»

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

©intime

«Βόμβες» από τον Λουτσέσκου: «Δεν έχω πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να ετοιμάσω βαλίτσες για Βουκουρέστι»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:57 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 07.10.2024

Ο Ράζβαν Λουτσέκσου σχολίασε με καυστικό τρόπο όσα ακούγονται για την ομάδα του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

O  ΠΑΟΚ ζορίστηκε αρκετά στη Λιβαδειά, έφτασε κοντά σε νέα απώλεια βαθμών, όμως στο φινάλε βρήκε τις λύσεις κι επέστρεψε στις νίκες. Με μία καρφωτή κεφαλιά στο 86΄, ο Καμαρά άνοιξε το σκορ κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ το εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ στις καθυστερήσεις αποτέλεσε το... κερασάκι στην τούρτα για το τρίποντο (0-2).

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η ομάδα του είναι υπό διαμόρφωση, ενώ στάθηκε σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τη διαδικασία που χρειάζεται μέχρι να χτιστεί αυτό που επιθυμεί ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όταν κάνεις τόσες αλλαγές ουσιαστικά ξεκινάς από το μηδέν, ίσως και πιο πίσω. Και όταν το κάνεις αυτό χρειάζεται χρόνος. Δεν γίνονται μέσα σε ένα βράδυ οι παίκτες να αποκτήσουν αυτοματισμούς, οι σχέσεις όλων πρέπει να ξαναχτιστούν.

Από όλα τα χρόνια που δουλεύω το Νοέμβριο αποκτάμε χημεία. Ανεξάρτητα με την ποιότητα των παικτών, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε ποδοσφαιριστές από διαφορετικές κουλτούρες. Άλλος από ανατολική Ευρώπη, άλλος από βόρεια Ευρώπη, άλλος από δυτική Ευρώπη. Είναι εύκολο να χαλάς κάτι και πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις κάτι.

Ήμασταν τυχεροί που μπήκαμε στο Europa League, που είχαμε μια βάση παικτών από πέρσι και έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού.

Είχαμε δύο ευρωπαϊκά ματς με πολλές ευκαιρίες και κάναμε λάθη που τα πληρώσαμε επειδή αυτά συμβαίνουν όταν χτίζεται η ομάδα.

Δεν έχω πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να ετοιμάσω βαλίτσες για Βουκουρέστι εάν όλοι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη διαδικασία.

Είμαι ήρεμος με καθαρό μυαλό και ψυχή. Έχω δείξει τι μπορώ να κάνω. Εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω.

Δεν λέω ότι θα πάρουμε τίτλο ή το Europa League. Λέω όμως ότι θα δουλέψουμε.

Πρέπει να έχουμε ισορροπία και δεν πρέπει να κάνουμε πλάκα με τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, να της βάζουμε τεράστια πίεση, γιατί έτσι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε σωστές σχέσεις, γιατί δίνεται χώρος σε πράγματα που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα και επηρεάζουν την ομάδα.

Το ποιος είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, ποιος όχι. Δε μιλάω για τον ΠΑΟΚ μόνο. Γενικά στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό.

Το πιο δυνατό σημείο μας είναι η ισορροπία».