«Λύγισε» στο τελευταίο ημίωρο ο Ολυμπιακός

Ο απογοητευμένος Κωστούλας στο Λυών - Ολυμπιακός

i

© Intime

«Λύγισε» στο τελευταίο ημίωρο ο Ολυμπιακός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:55 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 27.09.2024

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία καλή εικόνα στη Γαλλία, έχασε σημαντικές ευκαιρίες (όπως και η αντίπαλός του), όμως τελικά ηττήθηκε από τη Λυών με 2-0. Ποδαρικό με το... αριστερό για τους «ερυθρόλευκους» στο Europa League, οι οποίοι είδαν το μοναδικό γκολ που πέτυχαν να ακυρώνεται για οφσάιντ.

Στην πρεμιέρα του UEFA Europa League, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία καλή εικόνα στη Γαλλία, όμως η Λυών τελικά βρήκε τον τρόπο να πάρει το τρίποντο. Χάρη στα γκολ των Τσερκί και Μπενραχμά, οι «Λε Γκον» έφτασαν τελικά στη νίκη, επικρατώντας με 2-0 στο «Groupama Stadium», για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Από την αρχή του αγώνα η Λυών πίεζε ασύστολα τους Πειραιώτες, κλείνοντάς τους στο δικό τους μισό. Αρκετές ήταν οι φορές που οι Γάλλοι, μάλιστα, έβαζαν τους «ερυθρόλευκους» εντός της περιοχής, όμως εκεί αδυνατούσαν να βρουν κενό. Όσο ο χρόνος περνούσε, ο Ολυμπιακός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο αλλά αυτό το 3-5-2 άφηνε κενά πίσω και μέσω εκείνων η ομάδα του Ζαζ προσπαθούσε να βγει στην πλάτη.

Σε αρκετές περιπτώσεις το έκανε, ωστόσο εκεί βρισκόταν ο Τζολάκης, ο οποίος και σταμάτησε τους Νουαμά και Τολισό (11’ & 27’). Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 33’, με το σουτ του Ροντινέι από τον άξονα να σταματάει στον Περί, που έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Ακολούθησε μία νέα πολιορκία της Λυών, παρόλα αυτά οι στόπερ και ειδικά ο Ρέτσος ήταν εκεί για να εμποδίσουν τα σουτ των παικτών της.

Στο β’ μέρος, η γαλλική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Ο Λακαζέτ στο 46’ εξαπέλυσε μία βολίδα εκτός περιοχής, η οποία κόντραρε στον Πιρόλα και σταμάτησε στην κάθετη αριστερή δοκό του Τζολάκη. Οι Πειραιώτες είχαν απάντηση και αυτή ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Ο Ντάνι Γκαρθία έστρωσε στον Ορτέγκα, εκείνος έβγαλε στην καρδιά της περιοχής και ο Γιάρεμτσουκ έκανε εξ επαφής σουτ, το οποίο σταμάτησε ο Περί.

Η επόμενη ήρθε στο 64’, με τον Τζολάκη να νικά τον Τολισό που βγήκε ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας. Η προειδοποίηση έγινε πράξη και τελικά η Λυών έφτασε στο γκολ, λίγο αργότερα. Στο 65’ ο Νουαμά έβγαλε μπαλιά στον Τσερκί και εκείνος από δύσκολο σημείο στα δεξιά της περιοχής επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στην εστία του Τζολάκη.

Το 1-1 παραλίγο να έρθει από τον Κωστούλα στο 70’, με τον νεαρό παίκτη να δοκιμάζει την τύχη του με «ψαλιδάκι» αλλά την μπάλα να περνάει κοντά στην οριζόντια δοκό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το 2-0. Οι Γάλλοι βγήκαν στην κόντρα, ο Ζαχά έστρωσε στον Μπενραχμά και εκείνος σκόραρε για το 2-0 της ομάδας του.

Στο επόμενο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν το τέρμα. Αυτό ήρθε στο 88' και το έφερε ο Τσαλέτα - Τσαρ, όταν στην προσπάθεια να απομακρύνει τη σέντρα του Γουίλιαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας. Εντούτοις, μετά από εξέταση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Γουίλιαν. Εν τέλει, άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε και η αναμέτρηση έληξε με 2-0

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ολυμπιακός είχε το ίδιο πρόβλημα με τα προηγούμενα ματς. Έχτιζε μεν τις επιθέσεις του αλλά αυτό που του έλειπε η τελική πάσα. Από 'κει και πέρα, αν υπάρχει μία φάση που του κόστισε ήταν εκείνη του Κωστούλα, αφού με άμεση ισοφάριση και με αυτόν τον τρόπο, τα πράγματα θα ήταν πιθανότατα διαφορετικά.

MVP:

Με μεγάλη διαφορά ο Τσερκί! Τι δεν έκανε ο Γάλλος στον αγωνιστικό χώρο. Γκολ έβαλε, φάσεις δημιούργησε, ντρίμπλες επιχείρησε (με επιτυχία στις περισσότερες) και έκανε το 0-1 σε ένα κομβικό σημείο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λυών ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου του 2000, όταν και τη νίκησε με 2-1 για το UEFA Champions League. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτή ήταν και η μοναδική αναμέτρηση μεταξύ των δύο που δόθηκε Σεπτέμβρη, μέχρι την αποψινή.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Λυών (Πιερ Σαζ): Πέρι, Μέιτλαντ-Νάις, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μάτιτς, Τολισό, Νουαμά, Τσερκί, Φοφανά, Λακαζέτ

Ολυμπιακός (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος, Κάρμο, Πιρόλα, Ροντινέι, Τσικίνιο, Ντάνι Γκαρθία, Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ, Ελ Κααμπί.