Αρχίζει από τη Λυών το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού

Κρίστοφερ Βέλντε

i

©Intime

Αρχίζει από τη Λυών το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:15 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 26.09.2024

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λυών στο «Groupama Stadium» το βράδυ της Πέμπτης (26/9,22:00) στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League με στόχο την ιδανική εκκίνηση στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2024-25 ξεκινά από τη Γαλλία. Ο κάτοχος του Conference League φιλοξενείται από τη Λυών στο «Groupama Stadium (26/9, 22:00, ΑΝΤ1, Cosmote Sport 2) στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Βερβελές: Εξτρέμ ο Ροντινέι - Το σχόλιο για την τιμωρία της Λυών και πόσο κόσμο θα έχει ο Ολυμπιακός στο Groupama Stadium (vids+gallery)
EUROPA LEAGUE

20:39 - 25.09.2024

Βερβελές: Εξτρέμ ο Ροντινέι - Το σχόλιο για την τιμωρία της Λυών και πόσο κόσμο θα έχει ο Ολυμπιακός στο Groupama Stadium (vids+gallery)

Ο Διονύσης Βερβελές αναφέρεται στο πιθανό σχήμα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Λυών, αλλά και την τιμωρία της γαλλικής ομάδας από τη Λυών.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δεν έχουν νικήσει τη Λυών ποτέ ως τώρα στην έδρα της, δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, καθώς προέρχονται από την ήττα από τον Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League είχαν έρθει ισόπαλοι (0-0) με τον Παναιτωλικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιώργο Μασούρα και Ζέλσον Μαρτίνς, ενώ αντίθετα στην αποστολή βρίσκονται οι Θεοφάνης Μπακούλας, Χρήστος Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας, όπως κι ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Από την άλλη, εκτός για τους «λιονέ» παραμένουν οι τραυματίες Λόπες, Κουμπενί, Μπενραχμά και Ακουόκου.

Όσον αφορά την παράδοση, η Λυών έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ έχει ρεκόρ 4-1-3 κόντρα σε ελληνικές ομάδες. Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες έχουν απολογισμό 11-3-18 απέναντι σε Γάλλους, ωστόσο εκτός έδρας το ρεκόρ τους είναι 4-1-11.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Λυών (Πιερ Σαζ): Περί – Μάτα, Ομαρί, Νιακατέ – Μέιτλαντ-Νάιλς, Βερετού, Τέσμαν, Μάτιτς, Τολισό – Ορμπάν, Λακαζέτ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Μπιανκόν, Κάρμο, Πιρόλα – Ροντινέι, Ολιβέιρα, Έσε, Τσικίνιο, Ορτέγκα – Βέλντε, Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Λόρενς Βίζερ

Βοηθοί: Ρίαν Βανιζέρε, Τιμπό Νίσεν

Τέταρτος: Σιμόν Μπορντοουί

VAR: Μπραμ Φαν Τίσεν, Ντανιέλε Κίφι