Με κλειστά πέταλα το Λυών - Ολυμπιακός, «καμπάνα» στους Γάλλους από την UEFA

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Με κλειστά πέταλα το Λυών - Ολυμπιακός, «καμπάνα» στους Γάλλους από την UEFA

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:53 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 17.09.2024

Δίχως την παρουσία ουκ ολίγων φιλάθλων θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Λυών - Ολυμπιακός, αφού η UEFA επέβαλε «βαριά» ποινή στους Γάλλους.

Μερικώς κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί το Λυών - Ολυμπιακός, αφού η UEFA επέβαλε «βαριά» τιμωρία στους Γάλλους. Αφορμή στέκονται τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη σεζόν, μεταξύ των οπαδών της πρώτης με εκείνους της Γουέστ Χαμ.

Οι οπαδοί του συλλόγου της Ligue 1 επιχείρησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό οδήγησε σε συγκρούσεις με αντίπαλους οπαδούς, αλλά και συλλήψεις μερικών εξ αυτών. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν και γύρω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα την πειθαρχική δίωξη από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

«Μετά από απόφαση της UEFA, λόγω των επεισοδίων που έγινε στο ματς Λυών - Γουέστ Χαμ στις 14 Απριλίου 2022, επιβλήθηκε τιμωρία κλεισίματος των βορείων και νοτίων κερκίδων της ομάδας στον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα», ανέφερε στην απόφασή της η UEFA. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα έχει κανονικά τους φιλάθλους του στην κερκίδα.

Με Ολιβέιρα και Γουίλιαν η ευρωπαϊκή λίστα του Μεντιλίμπαρ για τα ματς του Ολυμπιακού στο Europa League

Για το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος δίνει το πρώτο του παιχνίδι στις 26 του Σεπτέμβρη. Η λίστα της ομάδας για το UEFA Europa League έγινε γνωστή. Όσον αφορά την κατηγορία Α, αυτή θα απαρτίζεται από 25 ποδοσφαιριστές, ενώ στη Β' θα βρίσκονται επιπλέον 6 παίκτες.

Στη λίστα βρίσκονται, όπως ήταν αναμενόμενο, τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, με τον Γουίλιαν και τον Ολιβέιρα να προστίθενται στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός, τον Πορτογάλο τον απέκτησε στο... παρά πέντε του «παζαριού», φτάνοντας σε συμφωνία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (4/9).

Αναλυτικά η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού:

Τερματοφύλακες: Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος.
Αμυντικοί: Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Ντόη.
Μέσοι: Γουίλιαν, Στάμενιτς, Γκαρθία, Μαρτίνς, Βέλντε, Τσικίνιο, Έσε, Ολιβέιρα
Επιθετικοί: Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας.

Λίστα Β: Αλέξανδρος Εξαρχος (τερματοφύλακας), Ισίδωρος Κουτσίδης, Θεοφάνης Μπακούλας, Αντώνης Παπακανέλλος, Χρήστος Μουζακίτης, Χαράλαμπος Κωστούλας.