Σχέδιο μαζικών παραιτήσεων στη Λυών λίγα 24ωρα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες της Λυών στο ματς με την Μαρσέιγ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Σχέδιο μαζικών παραιτήσεων στη Λυών λίγα 24ωρα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:24 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 23.09.2024

Άνω - κάτω φαίνεται πως είναι οικονομικά η κατάσταση στη Λυών, αφού, λίγα 24ωρα πριν το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, ο σύλλογος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μαζικές παραιτήσεις

Την πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή μάχη ετοιμάζεται να δώσει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (26/9), ετοιμάζοντας να ταξιδέψει στη Γαλλία. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Λυών, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της League Phase του UEFA Europa League.

Μία ομάδα η οποία αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία του παρελθόντος και που προσπαθεί να βγει από μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι «Λε Γκονς» ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αφορά μαζικές και εθελοντικές παραιτήσεις εντός του συλλόγου. Ειδικότερα, με δεδομένο το αδιέξοδο, το κλαμπ έχει στα σκαριά ένα σχέδιο, το οποίο θα αφορά την ελευθέρωση κάποιον θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει το RMC Sport στο δημοσίευμά του, η ελευθέρωση αφορά 74 θέσεις εντός του συλλόγου καθώς και 20 ακόμα συγχωνεύσεις τμημάτων. Η διοίκηση της Λυών έχει στόχο τη μείωση των υπαλλήλων της από 600 που είναι τη δεδομένη στιγμή σε κάτω από 500 και επομένως οι μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει είναι αρκετές. Το εν λόγω πλάνο ήταν κάτι που δεν εξέπληξε αρκετούς από τους εργαζόμενους στον σύλλογο, αφού στα «πηγαδάκια» που υπήρχαν μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα αυτό ήταν σχετικά γνωστό.

Το σχέδιο έκανε γνωστό ο Λορέντ Προυντ Ομ, Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας, ο οποίος μίλησε λεπτομερώς για το που αποσκοπεί αυτό το πλάνο. Η παρουσίαση αυτή έγινε σε δύο στάδια. Το ένα στις 9 το πρωί για τα υψηλά υφιστάμενα στελέχη και το δεύτερο το μεσημέρι μπροστά σε όλο το προσωπικό. Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε στο προσωπικό πως ο σύλλογος είχε χάσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια και επομένως η ζημιά πρέπει να περιοριστεί.

Θυμίζουμε πως η αναμέτρηση Λυών - Ολυμπιακός θα διεξαχθεί στις 26 του Σεπτέμβρη και θα φιλοξενηθεί στο «Groupama Stadium». Οι «ερυθρόλευκοι» αποσκοπούν να αφήσουν πίσω τους το κακό σερί και να επιστρέψουν στις νίκες, με φόντο και τη βαθμολογία στο Europa League.