Λυσάνδρου: «Η Super League πρέπει να χτίσει πάνω στην "ονειρική σεζόν"»

Μηνάς Λυσάνδρου

i

©intime

Λυσάνδρου: «Η Super League πρέπει να χτίσει πάνω στην "ονειρική σεζόν"»

Sportal newsroom 13:51 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 29.05.2024

Ο πρόεδρος της Stoiximan Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, μίλησε για τον μεγάλο τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα αλλά και για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος.

Καθώς η Ελλάδα και η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Conference League, μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, ο πρόεδρος της Stoiximan Super League, Μηνάς Λυσάνδρου μίλησε γι' αυτό το σπουδαίο γεγονός και τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να οικοδομήσει πάνω σε μια επιτυχημένη σεζόν που περιλάμβανε ρεκόρ προσέλευσης θεατών των τελευταίων 15 ετών.

«Πρέπει να πούμε ότι ήταν μια ονειρεμένη σεζόν για το πρωτάθλημα σε επιχειρησιακό και αθλητικό επίπεδο. Ήταν μια σεζόν που ξεκίνησε με έναν ευρωπαϊκό τελικό, το UEFA Super Cup στο Στάδιο Καραϊσκάκης του Ολυμπιακού, μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ολοκληρώνεται με τον τελικό του UEFA Europa Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ. Αυτή η σεζόν, από επιχειρησιακή και αθλητική σκοπιά, πρέπει να αποτελέσει τη βάση για να χτίσουμε για το μέλλον, με μικρά και σταθερά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο γνωστό ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Μηνάς Λυσάνδρου αναφέρθηκε στην κατάκτηση της Youth League από τον Ολυμπιακό, το ελληνικό πρωτάθλημα και για το μέλλον της Λίγκας.

«Οργανώσαμε μια επιτυχημένη σεζόν. Τρεις ομάδες με πάνω από 80 γκολ η καθεμία και είχαμε σχεδόν τρία γκολ ανά παιχνίδι σε 240 αγώνες», είπε ο πρόεδρος της Super League.

«Η ανταγωνιστικότητα, η ταχύτητα και η ισχύς του πρωταθλήματος, οι βελτιωμένες συνθήκες, έδωσαν στις ομάδες αυτή την επιπλέον δύναμη και ώθηση για να πετύχουν στους στόχους που έθεσαν. Έχει οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερες πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δυναμική για να αναπτύξουμε ένα περιβάλλον όχι μόνο για όσους παρακολουθούν το πρωτάθλημα αλλά και για στρατηγικούς επενδυτές. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί», κατέληξε στο Reuters.