Δεν νίκησε ούτε τη Μετς η Λυών που παραμένει τελευταία στη Ligue 1!

Άντονι Λόπες

i

©Printscreen

Δεν νίκησε ούτε τη Μετς η Λυών που παραμένει τελευταία στη Ligue 1!

Κώστας Τσιακλής • 15:57 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 14.08.2024

Η Λυών έμεινε στην ισοπαλία με τη Μετς και δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της Ligue 1.

Με το ματς της Λυών με τη Μετς ξεκίνησε το πρόγραμμα της Κυριακής (05/11) στην Ligue 1. Οι «Λιονέ» δεν μπόρεσαν να νικήσουν ούτε σήμερα αφού έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 1-1. Αυτό το αποτέλεσμα τους κράτησε στην τελευταία θέση και με σημαντική διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες.

Η Λυών μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε μόλις στο 1'. Ο Μαμά Μπαλντέ πήρε τη μπάλα σε καλό σημείο και έκανε το σουτ όμως ο Αλεξάντερ Ουκίντζα απέκρουσε ωραία. Ο γκολκίπερ της Μετς στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στη συνέχεια αφού τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Ντιέτς.

Στο 25' η Μετς προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη όμως το σουτ του Σίμον Ελίσορ δεν ήταν ικανό να νικήσει τον Άντονι Λόπες. Οι φιλοξενούμενοι πάντως είχαν καλές ευκαιρίες πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου για να προηγηθούν. Στο 40' ο Τζάλοου έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής όμως ο Λόπες απέκρουσε εντυπωσιακά. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και δύο λεπτά αργότερα με τους δύο ποδοσφαιριστές να είναι ξανά πρωταγωνιστές.

Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήταν για τη Λυών. Ο Ντιαβαρά έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη ευκαιρία ήταν ξανά για τη Λυών. Στο 50' ο Ντιέτς σταμάτησε το σουτ του Αλβέρο όπως έπραξε το ίδιο και στην κοντινή προσπάθεια του Αλεξάντερ Λακαζέτ στο 51'. 

Η Λυών σκόραρε στο 65' με τον Λακαζέτ ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Γάλλου επιθετικού. Τελικά η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν η Μετς στο 77'. Ο Τζάλοου στην τρίτη του προσπάθεια νίκησε τον Λόπες και με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1. Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ αφού επτά λεπτά αργότερα ο Αλβερό ισοφάρισε σε 1-1 με πλασέ λίγο έξω από την περιοχή.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το τέλος και η Λυών παρέμεινε χωρίς νίκη στην Ligue 1 και έτσι είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς. Μάλιστα η ομάδα του Φάμπιο Γκρόσο είναι στο -6 από τη Μετς που βρίσκεται στη θέση για τα μπαράζ υποβιβασμού και στο -7 από τη σωτηρία!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ