Τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ ο Μαντί Καμαρά;

O Μαντί Καμαρά

Τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ ο Μαντί Καμαρά;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:14 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 14.06.2024

Ο Μαντί Καμαρά και ο ΠΑΟΚ έφτασαν σε συμφωνία, με τον μέσο να ετοιμάζεται να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα. Τι μπορεί να προσφέρει όμως o 27χρονος στον «Δικέφαλο του Βορρά»;

Ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε σε συμφωνία με τον Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός μέσος θεώρησε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι η κορυφαία εναλλακτική του, παρά το γεγονός πως στην αρχή έμοιαζε να «παγώνει» το μεταξύ τους θέμα. Όπως όλα δείχνουν, η αμοιβή του 27χρονου θα αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο και το deal αφορά τρία χρόνια.

Πλέον, ο ίδιος ετοιμάζεται να μπει στα πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος πλέον θα έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Ο Ρουμάνος είναι λάτρης της πειθαρχίας και θα πρέπει να βρει τη χρυσή φόρμουλα, για έναν παίκτη που δεν υπακούει εύκολα. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που βρέθηκε στη Β' ομάδα του Ολυμπιακού. Αν όμως η μεταξύ τους σχέση λειτουργήσει, τότε πολλά είναι τα καλά που μπορούν να συμβούν.

Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα κερδίσει σε ταχύτητα, αφού ο Μαντί Καμαρά είναι γνωστός για το πλάτος και το μήκος που καλύπτει στο γήπεδο. Εφόσον έχει στο πλάι του τον Μεϊτέ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορεί να πάρει πολλά πράγματα στη μεσαία γραμμή. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού - τυπικά ακόμα ανήκει στην ομάδα - είναι ένας πιο επιθετικογενής παίκτης, ο οποίος αρέσκεται να κινείται πολύ προς την αντίπαλη εστία.

Το ίδιο και ο Μεϊτέ, κάτι που μπορεί να ωφελήσει πολύ τους «ασπρόμαυρους» στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τον Οζντόεφ, με τον οποίο έχει κάτι κοινό. Οι δύο τους προτιμούν να δοκιμάζουν το πόδι τους, έχοντας αμφότεροι πολλά σουτ ως χαφ. Από τη μία ο Ρώσος έχει επιχειρήσει συνολικά 22 προσπάθειες στο πρωτάθλημα, ενώ ο Καμαρά έχει 16 (σ.σ. ο Μεϊτέ έχει 13) .

Η διαφορά είναι πως ο Αφρικανός έχει παίξει σχεδόν τα μισά παιχνίδια από τους άλλους δύο και έχει αποπειραθεί να σκοράρει περισσότερες φορές από τον Μεϊτέ και σχεδόν ίδιες με τον Οζντόεφ. Βέβαια, ο τελευταίος είναι λίγο πιο αποτελεσματικός, έχοντας μ.ο. 0,25 τέρματα ανά ενενηντάλεπτο, εν αντιθέσει με τον Καμαρά που έχει 0,16.

Η γενική εικόνα είναι πως ο ΠΑΟΚ αποκτά έναν παίκτη που συμβάλλει τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Βεβαίως όλα είναι θέμα προσαρμογής, πίεσης, συμπαικτών και αρκετών πολλών παραγόντων, ωστόσο εφόσον αυτά τα προβλήματα ξεπεραστούν τότε είναι πιθανό ο 27χρονος χαφ να βρει μία νέα «Ιθάκη».