Αυτός είναι ο γνωστός -σε ελάχιστους- κανονισμός που η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να κάνει έφεση για την κόκκινη του Μπρούνο Φερνάντες

Ο Μπρούνο Φερνάντες και η κόκκινη που δέχθηκε κόντρα στην Πόρτο

Αυτός είναι ο γνωστός -σε ελάχιστους- κανονισμός που η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να κάνει έφεση για την κόκκινη του Μπρούνο Φερνάντες

Κώστας Τόπας 10:24 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 04.10.2024

Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Μπρούνο Φερνάντες κατά την αναμέτρηση του Europa League, μεταξύ Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να ανατραπεί για έναν συγκεκριμένο λόγο.

Ο Μπρούνο Φερνάντες αποβλήθηκε στο 81ο λεπτό της ισοπαλίας 3-3 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Πόρτο για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Είναι η δεύτερη φορά που ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» βλέπει κόκκινη κάρτα τις τελευταίες πέντε ημέρες, καθώς ο Μπρούνο Φερνάντες είχε δεχθεί απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα φάουλ στον Τζέιμς Μάντισον κατά την ήττα με 3-0 από την Τότεναμ την περασμένη Κυριακή.

Γλίτωσε την ήττα στις καθυστερήσεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ήττα για την προβληματική Ρόμα από την Έλφσμποργκ
EUROPA LEAGUE

00:02 - 04.10.2024

Γλίτωσε την ήττα στις καθυστερήσεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ήττα για την προβληματική Ρόμα από την Έλφσμποργκ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στο γκολ του Μαγκουάιρ στο 90+1' πήρε την ισοπαλία (3-3) κόντρα στην Πόρτο, την ίδια ώρα που η Ρόμα συνεχίζει να προβληματίζει καθώς ηττήθηκε με 0-1 από την Έλφσμποργκ.

Και, ενώ η κόκκινη κάρτα κόντρα στην Τότεναμ ακυρώθηκε αργότερα, αυτό δεν θα ισχύει για την κάρτα της Πέμπτης (03/10) το βράδυ λόγω ενός ελάχιστα γνωστό κανονισμού.

Σε αντίθεση με την κόκκινη κάρτα κόντρα στην Τότεναμ, η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορέσει να ανατρέψει την απόφαση αποβολής του Φερνάντες κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πόρτο, καθώς δεν είναι δυνατή η έφεση για δύο κίτρινες κάρτες.

Αυτό σημαίνει ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μείνουν χωρίς τον έμπειρο χαφ τους στον επόμενο αγώνα τους στο Europa League με τη Φενέρμπαχτσε του Ζοσέ Μουρίνιο στις 24 Οκτωβρίου.

Ο τουρκικός σύλλογος κέρδισε το πρώτο του αγώνα στο Europa League επί της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, προτού αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με την Τβέντε το βράδυ της Πέμπτης (03/10). Εν τω μεταξύ, η Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει ακόμη έναν αγώνα στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν, έχοντας ισοπαλία με την Πόρτο (3-3) και την Τβέντε (1-1) την περασμένη εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα, υπό τον Έρικ τεν Χαχ, η Γιουνάιτεντ κέρδισε μόνο ένα από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χάνοντας πέντε αγώνες κι έχοντας τέσσερις ισοπαλίες. Τελευταία νίκη των «κόκκινων διαβόλων» ήταν επί της Κοπεγχάγης τον περασμένο Οκτώβριο.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Πόρτο (3-3) αφήνει τη Γιουνάιτεντ στην 21η θέση στον πίνακα των 36 ομάδων του Europa League, δύο βαθμούς διαφορά από τους οκτώ κορυφαίους συλλόγους που έχουν εγγυημένη θέση στον επόμενο γύρο.