Δέκα παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πέρασαν από την Ελλάδα

Ο Μακέντα, ο Μπερμπάτοφ και ο Ρούνεϊ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δέκα παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πέρασαν από την Ελλάδα

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:17 - 20.09.2024

Το φετινό καλοκαίρι είχε ιδιαίτερο μεταγραφικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα και έντονο άρωμα Αγγλίας. Πιο συγκεκριμένα, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ούτε ένας, αλλά δύο παίκτες των «κόκκινων διαβόλων», θα παίζουν σε ελληνικό έδαφος, αλλά δεν είναι οι μόνοι, με τουλάχιστον δέκα παίκτες να έχουν έρθει από το «νησί» τα τελευταία χρόνια.

Σαν «βόμβα» έπεσε η μεταγραφή του Αντονί Μαρσιάλ στην ΑΕΚ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο Γάλλος επιθετικός με τις 317 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα 90 γκολ, είπε αντίο στο Ολντ Τράφορντ και θα αγωνίζεται πλέον στη Stoiximan Super League. Η Ένωση κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να τον κάνει δικό της και το κατάφερε, καθώς του προσέφερε 3,5 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων και των μπόνους.

Με αφορμή την μεταγραφή του Μαρσιάλ, το Sportal θυμίζει τους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι συμπληρώνουν την δεκάδα με αυτούς που έχουν παίξει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ελλάδα, πριν τον Γάλλο.

Φακούντο Πελίστρι, Παναθηναϊκός

Ένας πρώην συμπαίκτης του Μαρσιάλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα είναι τώρα αντίπαλός του στο Ελληνικό πρωτάθλημα . Ο Πελίστρι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό τον Ιούλιο που πέρασε, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να τον αγοράζει για 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο 22χρονος Ουρουγουανός, έχει παίξει με τον Μαρσιάλ σε έξι παιχνίδια στην Premier League.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ΠΑΟΚ

Ο Ντίμιταρ Μπερμπατοφ, ο οποίος πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργώ δράση, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, τον Σεπτέμβριο του 2015. Η Τότεναμ είχε δαπανήσει 15 εκατομμύρια και άλλα 40 είχαν δώσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012. Μετά ακολούθησαν Φούλαμ, Μονακό και ο ΠΑΟΚ, με τις αποδοχές του Βούλγαρου επιθετικού, να φτάνουν τα 2 εκατομμύρια .

Φεντερίκο Μακέντα, Παναθηναϊκός

Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε για μία τετραετία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, από τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο Φεντερίκο Μακέντα, είχε κάνει ντεμπούτο στους «κόκκινους διαβόλους» το 2009, πετυχαίνοντας ένα αξέχαστο τέρμα  κόντρα στην Άστον Βίλα, το οποίο ανέβασε στην κορυφή του πίνακα της Premier League την ομάδα του Φέργκιουσιον . Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για λογαριασμό της τουρκικής Άνκαραγκιουτζου.

Σόλα Σορετίρε, ΠΑΟΚ

Ο μόλις 17 ετών Σόλα Σορετίρε, προέρχεται από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 21 Φεβρουαρίου 2021 κόντρα στη Νιούκαστλ, ενώ το 2023 δόθηκε δανεικός στην Μπόλτον. Με τον ΠΑΟΚ, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στις 25 Αυγούστου 2024 απέναντι στον Παναιτωλικό.

Ρόι Κάρολ, ΟΦΗ- Ολυμπιακός

Ο Ρόι Κάρολ είναι Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας. Έγινε μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001 και έχει κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας το 2004. Στην καριέρα του πέρασαν και άλλες ομάδες μέχρι να φτάσει στον ΟΦΗ το 2011 και έναν χρόνο μετά, να υπογράψει στον Ολυμπιακό, για 100.000 ευρώ.

Σίντζι Καγκάβα, ΠΑΟΚ

Τον Ιανουάριο του 2021, εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ ο Σίντζι Καγκάβα. Δεν απέδωσε όμως όπως περίμεναν και αποχώρησε πριν αλλάξει ο χρόνος, το Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Είχε κάνει και αυτός το πέρασμά του από το Μάντσεστερ το 2012.

Ζόραν Τόσιτς, Λαμία

Ποδοσφαιριστής της Λαμίας έγινε ο Ζόραν Τόσιτς, τον Ιανουάριο του 2023. Στο παρελθόν έπαιξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πριν έρθει στην Ελλάδα, ήταν στο Καζακστάν για την Τόμπολ Κοστανάι.

Μοργκάν Σναϊντερλέν, Κηφισιά

Η Κηφισιά απέκτησε τον Μόργαν Σναϊντερλέν, τον Σεπτέμβριο του 2023. Ο Γάλλος μέσος, ο οποίος έληξε την συνεργασία του με την συγκεκριμένη ομάδα πριν ένα μήνα, έχει αγωνιστεί στην Αγγλική ομάδα από το 2015 έως το 2017.

Μανούτσο, Παναθηναϊκός

Την λίστα κλείνει ο Μανούτσο, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός στους «πράσινους» το 2008 , έχοντας 10 συμμετοχές και 4 τέρματα. Πέρασε και από το Ολντ Τράφορντ αλλά δεν στέριωσε.