Σημαντική ενίσχυση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Έκλεισε» τον Τζόσουα Ζίρκζι

Τζόσουα Ζίρκζι

i

©imago

Σημαντική ενίσχυση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Έκλεισε» τον Τζόσουα Ζίρκζι

Δημήτρης Χούπης 18:09 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 11.07.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έκλεισε» μια σημαντική προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν, κάνοντας δικό της τον Τζόσουα Ζίρκζι από την Μπολόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ανανέωση του Έρικ Τεν Χαχ άρχισε και τον σχεδιασμό της ενόψει της νέας σεζόν με τον Ολλανδό να είναι ξανά στον πάγκο.

Προτεραιότητα των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ένα στόπερ, με τον Ματίας Ντε Λιχτ να είναι ο νούμερο ένα στόχος της ομάδας. Ακόμη, στη λίστα τους είχαν και τον Τζόσουα Ζίρζκι για τη θέση του επιθετικού. Η Γιουνάιτεντ μάλιστα κατάφερε να τον κλείσει, αφού ήρθε σε συμφωνία τόσο με τον παίκτη όσο και με την Μπολόνια για την απόκτησή του.

Συγκεκριμένα, δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα αποδέσμευσής του, αλλά θα δώσει ένα ποσό γύρω στα σαράντα εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Ολλανδός θα έχει διάρκεια μέχρι το 2029. Στο συμβόλαιο υπάρχει και επιλογή για ανανέωση ενός ακόμα χρόνου.

Ο Ζίρκζι αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της νέας εποχής της Γιουνάιτεντ με την INEOS του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στην ιδιοκτησία της ομάδας. Επόμενος στόχος για την ομάδα του Μάντσεστερ είναι ο Ντε Λιχτ, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ραφαέλ Βαράν.

Ο 23χρονος προέρχεται από μια καλή σεζόν με την Μπολόνια, με την οποία κατάφερε να βγει στο Champions League. Σε 37 συμμετοχές συμμετοχές πέρσι σκόραρε δώδεκα φορές, ενώ μοίρασε και επτά ασίστ. Παράλληλα ήταν στην αποστολή της Ολλανδίας στο Euro, αλλά αγωνίστηκε μόλις τέσσερα λεπτά.

Ακόμα έχει φορέσει τη φανέλα της Φέγενορντ, της Πάρμα, της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και της Άντερλεχτ.