Έντεκα χρόνια εφιάλτες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Θέατρο των Ονείρων»

Φωτ. IMAGO

Έντεκα χρόνια εφιάλτες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Θέατρο των Ονείρων»

Κώστας Τόπας 09:09 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 30.09.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι και τη φετινή σεζόν, όπου συμπληρώνονται 11 χρόνια από την τελευταία φορά που κατέκτησε το τρόπαιο της Premier League.

Η 22α Απριλίου 2013 δεν είναι μια οποιαδήποτε ημερομηνία στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκείνη την ημέρα οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν της Άστον Βίλα με 3-0 και κέρδισαν το 20ο και μέχρι στιγμής τελευταίο αγγλικό πρωτάθλημα (το 13ο στην Premier League). Καμία ομάδα δεν έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας περισσότερες φορές. Ακολουθεί η Λίβερπουλ με 19.

Όμως έχουν περάσει σχεδόν 11 χρόνια από εκείνη την τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος και, σεζόν με τη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέπει την πιθανότητα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και πάλι να υποχωρεί. Αυτή η Κυριακή (29/09) κόντρα στην Τότεναμ ήταν ένας ακόμη εφιάλτης στο «Ολντ Τράφορντ», το «Θέατρο των Ονείρων» τους. Η Γιουνάιτεντ μετά την ήττα με 3-0 από τα «σπιρούνια» είναι 12η , 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Μεγαλύτερη πίεση στον Έρικ τεν Χαχ, τον προπονητή της Γιουνάιτεντ και του οποίου η κατάκτηση του τελευταίου Κυπέλλου Αγγλίας (έναντι της παντοδύναμης «γειτόνισσας» σε αυτούς τους καιρούς, της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα) του επέτρεψε να διατηρήσει τη δουλειά του. Τουλάχιστον για την ώρα.

Τότε, στις 22 Απριλίου, στον πάγκο της Γιουνάιτεντ ήταν ο μύθος των... μύθων σε τεχνικό επίπεδο, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ένας θρύλος όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή της επίθεσης. Αυτή την Κυριακή, ο Φέργκιουσον και ο Ρούνεϊ παρακολούθησαν από κοντά το ματς με την Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ» και έγιναν μάρτυρες ενός άλλου πολύ δύσκολου απογεύματος για μια ομάδα της Γιουνάιτεντ που αυτή τη σεζόν έχασε επίσης με 3-0 από τη Λίβερπουλ

Μετά τον Φέργκιουσον  από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ πέρασαν οι Ντέιβιντ Μόγιες, Ράιαν Γκιγκς, Λούις Φαν Χάαλ, Ζοσέ Μουρίνιο, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, Μάικλ Κάρικ, Ραλφ Ράνγκνικ και Τεν Χαχ. Κανένας τους όμως δεν κατάφερε να κάνει τους «κόκκινους διαβόλους» να ξαναγίνουν πρωταθλητές Αγγλίας.