H «εύθραυστη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη
i

©imago

H «εύθραυστη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη

Νεφέλη Μπισμπίκη 10:41 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 26.09.2024

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ντεμπούτο στο Εuropa League με ισοπαλία απέναντι στην Τβέντε, με τον Έρικ Τεν Χαχ να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας, η οποία δεν έχει και την πιο ικανοποιητική εικόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο Ολντ Τράφορντ υποδέχτηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Ολλανδική Τβέντε, για την League Phase του Europa League, μία ομάδα που φάνηκε να το ήθελε περισσότερο, καθώς η οικοδέσποινα, δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο, παρά μόνο να κρατήσει την ισοπαλία, με το αποτέλεσμα του αγώνα να είναι 1-1. Μπορεί να πήρε έναν βαθμό, αλλά οι αδυναμίες της ομάδας του Έρικ Τεν Χαχ δεν μπορούσαν να κρυφτούν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία «εύθραυστη» ομάδα. Φάνηκε πως μετά την ήττα από την Λίβερπουλ στην Premier League με 3-0, της έδωσε ένα κίνητρο για να ανοικοδόμηση και πράγματι έτσι έγινε, καθώς υπήρχαν δείγματα στα ματς που ακολούθησαν. Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα στατιστικά που παρουσιάζει δεν την κολακεύουν ιδιαίτερα.

Στα τελευταία εννέα παιχνίδια στην Ευρώπη έχει πέντε ήττες, τρεις ισοπαλίες και μία νίκη επί της Κοπεγχάγης πέρυσι, στους ομίλους του Champions League. Στο χθεσινό παιχνίδι έδειξε ακόμα μία φορά πως δεν της είναι εύκολο να σταθεί και σε ματς εκτός πρωταθλήματος. Ευκαιρίες υπήρχαν, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλο γκολ, αλλά φαίνεται με κάποιον τρόπο πως είχαν επαναπαυτεί, ενώ τα λάθη δεν έλειψαν .

Δεν είναι μόνο ο Τεν Χαχ απογοητευμένος, αλλά και οι παίκτες. Συγκεκριμένα ο μέσος την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κρίστιαν Έρικσεν, επιβεβαίωσε την αδυναμία της ομάδας του , δηλώνοντας:

«Είμαστε απογοητευμένοι ως ομάδα. Θέλαμε περισσότερα, αλλά δεν ήταν αρκετά καλά στο τέλος. Έμοιαζαν ότι το ήθελαν περισσότερο από εμάς και αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό. Προσωπικά, βάζεις ένα γκολ, πιστεύεις ότι θα να είσαι νικητής του αγώνα, αλλά πάει αντίστροφα».

Από τη μεριά του ο Έρικ Τεν Χαχ παραδέχτηκε πως η αντίπαλη ομάδα το ήθελε περισσότερο από την δική του, αλλά δεν χάνει τις ελπίδες του.

«Το είδατε, ήταν το παιχνίδι της ζωής τους, πάλεψαν σε κάθε στιγμή και εμείς δεν το κάναμε. Το 99 τοις εκατό δεν είναι αρκετό, πρέπει να δώσεις το 100 τοις εκατό. Όταν οδηγείς το παιχνίδι πρέπει να τελειώσεις . Πας για το δεύτερο γκολ».

«Πρέπει να είμαστε πιο κλινικοί σε καταστάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Η δομή της ομάδας είναι επίσης θέμα νοοτροπίας», πρόσθεσε στην συνέχεια ο Ολλανδός προπονητής.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στρέφει τώρα το βλέμμα της στην Premier League και το ματς της Κυριακής (29/9), απέναντι στην Τότεναμ.