Μπλεξίματα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ανακοίνωσε καθαρή ζημία 133 εκατ. ευρώ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Μπλεξίματα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ανακοίνωσε καθαρή ζημία 133 εκατ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 09:09 - 12.09.2024

Σε οικονομικούς μπελάδες έχει μπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς ανακοίνωσε απώλειες 133 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε απώλειες 113 εκατομμυρίων λιρών (133 εκατομμυρίων ευρώ) την περασμένη σεζόν, αν και επιμένει ότι αυτό δεν παραβιάζει τους κανόνες του οικονομικού fair play.

Η Premier League επιτρέπει απώλειες 105 εκατομμυρίων λιρών σε τρία χρόνια και η Γιουνάιτεντ έχει χάσει 115 εκατομμύρια το 2021-2022, 28,7 το 2022-2023 και 113 το 2023-2024.

Πιρς Μόργκαν κατά Τεν Χαχ: «Είναι ανόητος, ό,τι έχει πει ο Κριστιάνο γι' αυτόν ισχύει»
PREMIER LEAGUE

16:57 - 11.09.2024

Πιρς Μόργκαν κατά Τεν Χαχ: «Είναι ανόητος, ό,τι έχει πει ο Κριστιάνο γι' αυτόν ισχύει»

O Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, θερμός υποστηρικτής του Κριστιάνο Ρονάλντο, χαρακτήρισε τον Έρικ Τεν Χαγκ ως «ανόητο», με αφορμή το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρόλα αυτά, η Γιουνάιτεντ είναι πεπεισμένη ότι τηρεί τους κανόνες, επειδή η Premier League επιτρέπει την αφαίρεση ορισμένων απωλειών που σχετίζονται με το γυναικείο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο της βάσης και τις υποδομές.

«Ο σύλλογος είναι αφοσιωμένος στους οικονομικούς κανόνες τόσο της Premier League όσο και της UEFA», δήλωσε ο Ομάρ Μπεράντα, διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την περασμένη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε όγδοη στην Premier League, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη σεζόν της στην ιστορία της διοργάνωσης, τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της στο Champions League και κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας, τον δεύτερο τίτλο της θητείας του Έρικ Τεν Χαχ.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε η αγορά του 27,7% του κλαμπ από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συλλόγου, η Γιουνάιτεντ απέλυσε 250 άτομα τον Ιούλιο, γεγονός που, μαζί με μια άλλη σειρά μέτρων, εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει μεταξύ 30 και 35 εκατομμύρια από το 2025.

Η Γιουνάιτεντ αναμένει να δημιουργήσει έσοδα περίπου 670 εκατομμυρίων ευρώ το επόμενο έτος, αφού τα έσοδα της ήταν 661,8 εκατομμύρια πέρυσι, ρεκόρ συλλόγου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!