Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε το «παιδί-θαύμα» που σκόραρε 10 γκολ σε ένα ματς κόντρα στη Λίβερπουλ

Ο Τσίντο Όμπι - Μάρτιν υπογράφει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Chido Obi/Instagram

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε το «παιδί-θαύμα» που σκόραρε 10 γκολ σε ένα ματς κόντρα στη Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 10:58 - 06.10.2024

Ο Τσίντο Όμπι - Μάρτιν είναι μόλις 16 ετών, αλλά αναμένεται να απασχολήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια, ειδικά τώρα που εντάχθηκε στο δυναμικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Τσίντο Όμπι - Μάρτιν είναι η τελευταία προσθήκη στην ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νεαρός επιβεβαίωσε τη μεταγραφή μέσω των social media, λέγοντας στο Instagram: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπογράφω σε αυτόν τον σύλλογο, ήρθε η ώρα να συγκεντρωθώ και να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα».

Ο 16χρονος αστέρας, προϊόν της ακαδημίας της Άρσεναλ, έγινε γνωστός στον κόσμο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σημείωσε 10 γκολ εναντίον της Λίβερπουλ σε έναν αγώνα κάτω των 16 ετών.

Ο Όμπι-Μάρτιν έφυγε από τους «κανονιέρηδες» το περασμένο καλοκαίρι μετά τη λήξη του συμβολαίου του. Η συμφωνία με τη Γιουνάιτεντ είχε ήδη επιτευχθεί, αλλά μόλις τώρα εγκρίθηκε η μεταγραφή.

Στον σύλλογο του Βόρειου Λονδίνου, ο Όμπι-Μάρτιν, ο οποίος έχει ήδη συμμετάσχει στην ομάδα νέων της Δανίας, προπονήθηκε με την πρώτη ομάδα της Άρσεναλ, υπό τις διαταγές του Μίκελ Αρτέτα. Ωστόσο, ήθελε να κατευθυνθεί στο Μάντσεστερ γιατί εκεί, σύμφωνα με το «Sky Sports», θα έχει πιο ξεκάθαρο δρόμο προς την δόξα.

Την περασμένη σεζόν, ο νεαρός επιθετικός σημείωσε 32 γκολ σε 21 αγώνες για την ομάδα κάτω των 18 ετών της Άρσεναλ. Τώρα θα έχει ως στόχο, πρώτα, να καθιερωθεί στην ομάδα κάτω των 18 ετών των «κόκκινων διαβόλων» και στη συνέχεια να προσπαθήσει να εντυπωσιάσει τον ανώτερο προπονητή του συλλόγου, Έρικ τεν Χαχ.

Ο νεαρός με ύψος 1,88 μ. έχει γίνει η μεγάλη αίσθηση του αγγλικού ποδοσφαίρου που προσπαθούν να τον στρατολογήσουν για την εθνική τους ομάδα. Ο Τσίντο Όμπι - Μάρτιν είναι πραγματικά κυρίαρχος λόγω της σωματικής του διάπλασης, αλλά είναι και πολύ γρήγορος.

Έχει επίσης εκπροσωπήσει την Άρσεναλ στο UEFA Youth League και στις δύο αναμετρήσεις εναντίον της Σεβίλλης, καθώς και στην Premier League 2.