Ιστορική στιγμή: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κατεδαφίσει το «Ολντ Τράφορντ» για έναν και μόνο λόγο

«Ολντ Τράφορντ»

i

© Intime

Ιστορική στιγμή: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κατεδαφίσει το «Ολντ Τράφορντ» για έναν και μόνο λόγο

Κώστας Τόπας 11:09 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 19.09.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως είναι έτοιμη να κατεδαφίσει το ιστορικό «Ολντ Τράφορντ» σε μια προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα ένα γήπεδο, χωρητικότητας 100.000 θέσεων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα σχέδια να παραμείνει στο «Ολντ Τράφορντ», εάν κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο, αξίας δύο δισεκατομμυρίων λιρών δίπλα, από αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι το «σπίτι» των «κόκκινων διαβόλων», ηλικίας 114 ετών, θα γκρεμιστεί με μπουλντόζες, εάν αποφασίσουν να μην το ανακατασκευάσουν και αντ' αυτού ακολουθήσουν την επιλογή που προτιμούν να δημιουργήσουν ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά» 100.000 θέσεων.

Η Γιουνάιτεντ αποκάλυψε τα σχέδιά της το καλοκαίρι να μειώσει τη χωρητικότητα του «Ολντ Τράφορντ» περίπου 30.000 ατόμων για να διατηρήσει την ιστορία του συλλόγου και να παράσχει ένα χώρο για τις ομάδες γυναικών και ακαδημιών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι ιθύνοντες του συλλόγου συνειδητοποιούν ότι είναι απίθανο να λειτουργήσει και ότι στην πραγματικότητα ένα ξεχωριστό έργο σταδίου θα ήταν πολύ περίπλοκο και θα κόστιζε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το «Ολντ Τράφορντ» έχει τεράστια συναισθηματική αξία για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ σε όλο τον κόσμο με το ρολόι και το τούνελ του στο Μόναχο που τιμά την αεροπορική καταστροφή του 1958, καθώς και τα αγάλματα του Ματ Μπάσμπι, του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, του Τζιμ Μέρφι, του Τζορτζ Μπέστ και του Ντένις Λο.

Η Γιουνάιτεντ θα δημιουργήσει μια ομάδα εστίασης πολιτιστικής κληρονομιάς για να διασφαλίσει ότι τα ιστορικά στοιχεία του ιστορικού της γηπέδου, θα διατηρηθούν εάν το καταρρίψουν. Η τελευταία ανατροπή στο μέλλον του «Ολντ Τράφορντ» έρχεται καθώς η Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να στείλει με email μια έρευνα στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας και στα μέλη του συλλόγου, για να ζητήσει τη γνώμη τους.

Η Γιουνάιτεντ έχει επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η χωρητικότητα 30.000 είναι πολύ υψηλή για τις ομάδες γυναικών και ακαδημιών. Οι γυναίκες ξεκινούν τη σεζόν του WSL εναντίον της Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ» το Σάββατο και μόνο μία κερκίδα θα είναι ανοιχτή λόγω των χαμηλών πωλήσεων εισιτηρίων.

Επιπλέον, η Γιουνάιτεντ ανέφερε καθαρή ζημία 113,2 εκατομμυρίων λιρών στους τελευταίους λογαριασμούς της που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό τα τελευταία πέντε χρόνια στα 370 εκατομμύρια λίρες. Ο σύλλογος έχει επίσης ένα μακροχρόνιο χρέος 496,5 εκατομμυρίων λιρών που χρονολογείται από την εξαγορά της οικογένειας Γκλέιζερς το 2005.