Απίστευτο: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοπεύει να έχει δύο γήπεδα τη νέα σεζόν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Απίστευτο: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοπεύει να έχει δύο γήπεδα τη νέα σεζόν

Κώστας Τόπας 09:15 - 08.08.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελπίζει να επιλύσει το πρόβλημα του γηπέδου φέτος κι αυτό έχει σκεφτεί δύο σχέδια.

Από τότε που έγινε ιδιοκτήτης μειοψηφίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ κατέστησε σαφές ότι η επίλυση του προβλήματος του «Ολντ Τράφορντ» είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του.

Το εμβληματικό «σπίτι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ξεπερασμένο και χρειάζεται σημαντικές αναβαθμίσεις και εργασίες επισκευής, αλλά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την καλύτερη πορεία δράσης. Μια ιδέα είναι να κατεδαφιστεί το γήπεδο και να κατασκευαστεί ένα «Wembley of the North» χωρητικότητας 100.000 ατόμων, ενώ μια άλλη είναι να αναπτυχθεί το σημερινό «Ολντ Τράφορντ».

Τώρα, σύμφωνα με την «Daily Mail», υπάρχει ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου αξίας δύο δισεκατομμυρίων λιρών, διατηρώντας ταυτόχρονα και το «Ολντ Τράφορντ».

Αντί να κατεδαφίσει το «σπίτι» της εδώ και 114 χρόνια, η Γιουνάιτεντ σκέφτεται να κρατήσει το «Ολντ Τράφορντ» για να διατηρήσει την ιστορία του συλλόγου και να παράσχει μια μόνιμη στέγη στις ομάδες γυναικών και ακαδημιών. Το σχέδιο θα ήταν να μειωθούν τρεις εξέδρες -το Stretford End, το Sir Alex Ferguson Stand και το East Stand - σε μονώροφα κατασκευές, μειώνοντας τη χωρητικότητα από 75.000 σε 30.000.

Χαρακτηριστικά όπως το ρολόι του Μονάχου και τα αγάλματα των Σερ Ματ Μπάσμπι, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Τζίμι Μέρμιφ, του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, Τζορτζ Μπεστ και Ντένις Λο θα διατηρηθούν. Αυτό το μέρος του έργου δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου χτιστεί ένα νέο υπερσύγχρονο στάδιο σε κενή γη πίσω από το Στρέτφορντ Εντ, επιτρέποντας στη Γιουνάιτεντ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το «Ολντ Τράφορντ» μέχρι να είναι έτοιμο το νέο της «σπίτι».

Η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει δύο δισεκατομμύρια λίρες για το έργο, επομένως διερευνά ευκαιρίες δημόσιας-ιδιωτικής χρηματοδότησης για το στάδιο και ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής γύρω από το «Ολντ Τράφορντ» σε γη που ανήκει στον σύλλογο. Τα δικαιώματα ονομασίας για ένα νέο γήπεδο θα μπορούσαν επίσης να πωληθούν.

Εάν το έργο κριθεί ότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, τότε η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να επιλέξει μια ανάπλαση του «Ολντ Τράφορντ» ύψους ενός δισεκατομμυρίου λιρών. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ έχει ρωτήσει περίπου 30.000 φιλάθλους για το αν θα παραμείνουν στη θέση τους ή θα χτίσουν ένα νέο γήπεδο, με την ανταπόκριση να είναι περίπου 50-50.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!