Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στοχεύει να κατακτήσει την Premier League το 2028 κι αυτός είναι ο λόγος

Ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Κρίστιαν Έρικσεν πανηγυρίζουν - Φωτ. IMAGO

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στοχεύει να κατακτήσει την Premier League το 2028 κι αυτός είναι ο λόγος

Κώστας Τόπας 11:23 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 27.09.2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ομάρ Μπεράντα, σε ομιλία του στους παίκτες ανέφερε ότι στόχος είναι να κατακτήσουν τον τίτλο της Premier League το 2028, για την 150η επέτειο από την ίδρυση του συλλόγου.

Ο Ομάρ Μπεράντα, ο οποίος εντάχθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την «μισητή» Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούνιο, μίλησε στους εργαζόμενους των «κόκκινων διαβόλων» κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο «Ολντ Τράφορντ» την Τετάρτη (25/09) και χαρτογράφησε τις φιλοδοξίες που μοιράζονται ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η ποδοσφαιρική ιεραρχία της ομάδας.

Ο Μπεράντα ενημέρωσε το προσωπικό για το «Project 150» — ονομάζεται έτσι επειδή συμπίπτει με το σημαντικό ορόσημο της ύπαρξης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο σύλλογος ιδρύθηκε, ως Newton Heath, το 1878, πριν αλλάξει το όνομά του σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1902.

Αυτός ο καθορισμένος στόχος θέτει στο πλαίσιο τη δουλειά που απαιτείται για την ομάδα, με τη Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή στην 11η θέση στην Premier League μετά από δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Η Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε και ισόπαλη στην πρεμιέρα της στο Europa League με την Τβέντε (1-1).

Η άφιξη του Ράτκλιφ πυροδότησε τις απολύσεις ως μέσο εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά το κύριο κίνητρό του είναι να κερδίσει ξανά η Γιουνάιτεντ τρόπαια. Στον πρώτο γύρο συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης τον Φεβρουάριο, αφού εξασφάλισε την επένδυσή του 27,7 τοις εκατό, αναφέρθηκε στην επέτειο των 150 χρόνων.

«Δεν είναι 10ετές σχέδιο. Οι οπαδοί θα έχαναν την υπομονή τους αν ήταν 10ετές σχέδιο. Αλλά σίγουρα είναι ένα τριετές σχέδιο για να φτάσουμε εκεί», είπε ο Μπεράντα στο προσωπικό και τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Νομίζω ότι είναι η επέτειος των 150 χρόνων του συλλόγου το 2028… αν η πορεία μας οδηγεί σε μια πολύ καλή θέση σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, τότε θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι με αυτό. Γιατί δεν είναι εύκολο να μετατρέψεις τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου.

«Ο απώτερος στόχος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - και θα είναι πάντα έτσι, στην πραγματικότητα - είναι ότι θα πρέπει να διεκδικούμε την Premier League και το Champions League. Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο».