Ο μήνας ξεκινάει με ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και κόντρα «οράνιε» στους πάγκους

Ο μήνας ξεκινάει με ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και κόντρα «οράνιε» στους πάγκους

Νεφέλη Μπισμπίκη • 09:00 - 01.09.2024

O Σεπτέμβρης μπαίνει δυναμικά με το ντέρμπι στο «Όλντ Τράφορντ» να έχει «κόκκινο» χρώμα. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ θα βρεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα πρώτη φορά για φέτος και κάπως έτσι αρχίζουν τα δύσκολα για τις δύο ομάδες.

Ραντεβού στο «Ολντ Τράφορντ» έχουν δώσει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ την Κυριακή 1/9, για την 3η αγωνιστική της Premier League.

Τόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» όσο και οι «Reds», δεν θεωρούνται φέτος τα φαβορί για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν ορισμένες διαφορές μεταξύ τους.

Η Λίβερπουλ στην μετά-Κλοπ εποχή έχει νέο προπονητή τον Άρνε Σλοτ, ο οποίος μοιάζει να ξεκίνησε δυναμικά την σεζόν, κάνοντας το 2 στα 2. Οι νίκες εναντίον της Ίπσουιτς Τάουν και της Μπρέντφονρτ, καθιστούν τον Ολλανδό ως τον πρώτο νέο προπονητή των «Reds» που αναλαμβάνει

την ομάδα και κερδίζει τους δύο πρώτους αγώνες της Premier League.

Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό και στα υπόλοιπα ματς μετά την Γιουνάιτεντ, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, να φτάσει το ρεκόρ που κατέχει ο Μαουρίτσιο Σάρι από την σεζόν 2018-19. Ο τότε Ιταλός προπονητής της Τσέλσι, είχε ξεκινήσει την σεζόν με το αήττητο σερί 12 αγώνων. Για να φτάσει ο Σλοτ αυτόν τον αριθμό βέβαια, σημαίνει πως η Λίβερπουλ πρέπει να παραμείνει αλύγιστη για τα επόμενα εννέα παιχνίδια, μαζί με το αυριανό.

Στην αντίπερα όχθη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα δύο πρώτα της ματς έχει μία νίκη επί της Φούλαμ και μία ήττα από τη Μπράιτον. Μία ήττα που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις για την όχι και τόσο καλή εμφάνιση, καθώς όλοι περίμεναν από τον Έρικ Τεν Χαγκ, να παρουσιάσει μία πιο βελτιωμένη έκδοση της ομάδας σε σχέση με πέρυσι. Το ευαίσθητο σημείο της ήταν και είναι η άμυνα, όπως και την προηγούμενη σεζόν και το παράδοξο είναι πως κατά την μεταγραφική περίοδο, απέκτησε τέσσερις αμυντικούς.

Αυτή είναι η 35 η φορά που Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ θα παίξουν μεταξύ τους Κυριακή στο πρωτάθλημα και η 216η φορά, σε όλες τις διοργανώσεις. Και μιας και κάνουμε λόγο για στατιστικά, αυτά είναι μερικά ενδιαφέροντα σημεία για το συγκεκριμένο ντέρμπι:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχασε στα τρία πιο πρόσφατα ματς που υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ (δύο νίκες και μια ισοπαλία).

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Premier League, ο οποίος έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές μέσα στο «Όλντ Τράφορντ», με έξι γκολ.

Στις αρχές του Αυγούστου, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι και η Λίβερπουλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0.

Ο Μάρκους Ράσφορντ, εντός έδρας, έχει βρει επτά φορές τα δίχτυα απέναντι στους «Reds».

Όπως και να έχει, οι δύο ομάδες θέλουν οπωσδήποτε την νίκη, η κάθε μία για δικούς της λόγους. Τα προγνωστικά πάντως δείχνουν πως ο Σλοτ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, αλλά δεν είναι τίποτα δεδομένο σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Από πλευράς προπονητών, έχουμε και «Ολλανδικό ντέρμπι» στον πάγκο, με τους Έρικ Τεν Χαγκ και Άρνε Σλοτ, να έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στην θητεία τους στο Ολλανδικό Πρωτάθλημα. Από δύο φορές είχαν νικήσει εκεί ο ένας τον άλλον και παρόλο που μπορεί να γνωρίζονται και να έχουν συνομιλήσει αρκετές φορές, ο Άρνε Σλοτ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky Sports, ξεκαθάρισε πως δεν είναι φίλοι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!