Ο Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε τι του λείπει περισσότερο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Ο Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε τι του λείπει περισσότερο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τόπας 11:48 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 21.09.2024

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε τι του λείπει περισσότερα απ' όλα τώρα και θα έκανε τα πάντα για να το ξαναζήσει ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανέλαβε τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1986 και συνέχισε να βρίσκεται στο «Ολντ Τράφορντ» για περισσότερα από 25 χρόνια, επιβλέποντας μια άνευ προηγουμένου εποχή επιτυχιών για δυόμισι δεκαετίες.

Υπό την ηγεσία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 13 τίτλους Premier League, δύο Champions League, πέντε FA Cup, τέσσερα League Cup, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το Διηπειρωτικό Κύπελλο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.

Δέκα παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πέρασαν από την Ελλάδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:17 - 20.09.2024

Δέκα παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πέρασαν από την Ελλάδα

Το φετινό καλοκαίρι είχε ιδιαίτερο μεταγραφικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα και έντονο άρωμα Αγγλίας. Πιο συγκεκριμένα, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ούτε ένας, αλλά δύο παίκτες των «κόκκινων διαβόλων», θα παίζουν σε ελληνικό έδαφος, αλλά δεν είναι οι μόνοι, με τουλάχιστον δέκα παίκτες να έχουν έρθει από το «νησί» τα τελευταία χρόνια.

Ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» ανακοίνωσε την αποχώρησή του το 2013 καθώς έγινε διευθυντής και πρεσβευτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ντέιβιντ Μόγιες, να ανακοινώνεται ως αντικαταστάτης του. Από τότε που παραιτήθηκε ο Σερ Άλεξ, οι περιουσίες της Γιουνάιτεντ έχουν πέσει δραστικά και δεν είναι πλέον η κυρίαρχη δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο που ήταν κάποτε...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε επίσης πολλούς προπονητές στη δεκαετία από τότε που συμπεριλαμβανομένων των Μόγιες, Λούις Φαν Χάαλ, Ζοσέ Μουρίνιο, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και τώρα τον Έρικ Τεν Χαχ, χωρίς κανένας από αυτούς να έχει κατακτήσει ούτε την Premier League ούτε το Champions League για τον σύλλογο.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος διανύει το 82ο έτος της ηλικίας του, παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ματς που το έχει ακόμα στο μυαλό του και του λείπει σε μεγάλο βαθμό. Μιλώντας στο «BBC Breakfast», ο άλλοτε τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων« παραδέχτηκε ότι η συμμετοχή σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως το Champions League , είναι τα παιχνίδια στα οποία του λείπει πραγματικά να είναι μέρος αυτών και στους οποίους είπε στην αείμνηστη σύζυγό του Κέιθι, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από τη διοίκηση.

«Είμαι συνταξιούχος 11 χρόνια τώρα, οπότε μπορώ να βρωε έναν τρόπο προσαρμογής πλέον. Αλλά, μου λείπει μερικές φορές. Νομίζω ότι τον πρώτο μου χρόνο μετά την απόσυρσή μου πήγα στον τελικό του Champions League και είπα στην Κέιθι: "Αυτό μου λείπει. Μεγάλα παιχνίδια, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια".

«Πηγαίνω στους περισσότερους ευρωπαϊκούς τελικούς γιατί βρίσκω κάτι με το οποίο μπορώ να συνδεθώ και τι θα ήθελα να κάνω καθημερινά. Κι επειδή αυτά είναι τα μεγάλα γεγονότα στα οποία πρέπει πάντα να συμμετέχει ένας σύλλογος όπως η Γιουνάιτεντ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διεύθυνε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τέσσερις τελικούς Champions League, κατακτώντας το τρόπαιο το 1999 και το 2008, αλλά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα τόσο το 2009 όσο και το 2011.