Ο Γιόρο διεκδικεί ένα περίφημο βραβείο που δεν κέρδισε ποτέ ο Κριστιάνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κριστιάνο Ρονάλντο & Λένι Γιόρο

Ο Γιόρο διεκδικεί ένα περίφημο βραβείο που δεν κέρδισε ποτέ ο Κριστιάνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τόπας 10:50 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 19.07.2024

Ο Λένι Γιόρο διεκδικεί ένα κορυφαίο βραβείο, το οποίο δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την Πέμπτη (18/07), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε την απόκτηση του 18χρονου σέντερ μπακ Λένι Γιόρο, αφού συμφώνησε με τη γαλλική Λιλ στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γάλλος διεθνής κάτω των 21 ετών φαινόταν πιθανό να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Μάντσεστερ την Πέμπτη (18/07) πριν υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Έρικ Τεν Χαχ χτίζει μια ομάδα εντυπωσιακών νεαρών ταλέντων, καθώς θέλει να βελτιώσει την όγδοη θέση της ομάδας του στην Premier League την περασμένη σεζόν. Ο έφηβος μέσος Κόμπι Μέινου ήταν το πρωτοποριακό αστέρι στο «Ολντ Τράφορντ» την περασμένη σεζόν, ενώ εντυπωσίασε και ο Αργεντινός εξτρέμ, Αλεχάντρο Γκαρνάτσο.

Και οι τρεις διεκδικούν το πιο διάσημο ατομικό βραβείο για νεαρούς παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Το βραβείο Golden Boy. Ίσως παραδόξως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κέρδισε ποτέ το βραβείο όταν ήταν σε εκείνη την ηλικία, καθώς το έχασε από τους Ράφαελ βαν ντερ Φάαρτ, Γουέιν Ρούνεϊ και Λιονέλ Μέσι το 2003, το 2004 και το 2005 αντίστοιχα.

Το Golden Boy Football Benchmark Index χρησιμοποιείται για την κατάταξη των διεκδικητών, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις των παικτών μεταξύ 3 Οκτωβρίου 2023 και 26 Ιουλίου 2024. Μόνο παίκτες που έχουν γεννηθεί το 2004 και μετά είναι επιλέξιμοι και πρέπει να είναι μέρος μιας ομάδας συλλόγου που παίζει σε ένα από τα 25 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την κατάταξη, ο αστέρας της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, βρίσκεται στην pole position για να κερδίσει το έπαθλο μετά τις υπέροχες εμφανίσεις του στο Euro 2024. Ο 17χρονος έχει τιμή δείκτη 94,2, αλλά ακολουθεί από κοντά ο μέσος της Μπενφίκα, Ζοάο Νέβες με 93,4.

Τρίτος είναι ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκαρνάτσο με 90,8, ακολουθεί ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Γουόρεν Ζαΐρ-Εμερί με 89,6 και μετά ο Γιόρο με 86,7.