Ο Τεν Χαχ δεν έχει απολυθεί ακόμα αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε ήδη τον διάδοχο του

Ο Έρικ Τεν Χαχ - Φωτ. IMAGO

Ο Τεν Χαχ δεν έχει απολυθεί ακόμα αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε ήδη τον διάδοχο του

Κώστας Τόπας 11:31 - 07.10.2024

Μπορεί ο Έρικ Τεν Χαχ να μην έχει απομακρυνθεί ακόμα από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά οι ιθύνοντες των «κόκκινων διαβόλων» φαίνεται πως δουλεύουν ήδη για την επόμενη ημέρα στον πάγκο του συλλόγου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρο να προσλάβει τον Τόμας Τούχελ ως πιθανό αντικαταστάτη του Έρικ Τεν Χαχ.

Ο Τούχελ βρισκόταν στο στόχαστρο των «κόκκινων διαβόλων» από το καλοκαίρι, αλλά τελικά τότε η υπόθεση δεν προχώρησε και παρέμειναν με τον Τεν Χαχ στον πάγκο. Τώρα όμως με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Ολλανδού τεχνικού να μην είναι πειστική, οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ έχουν στραφεί ξανά στην περίπτωση του πρώην προπονητή της Μπάγερν.

«Λευκή» ισοπαλία για Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Πολύτιμος βαθμός για τη Νότιγχαμ μέσα στην έδρα της Τσέλσι!
PREMIER LEAGUE

18:11 - 06.10.2024

«Λευκή» ισοπαλία για Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Πολύτιμος βαθμός για τη Νότιγχαμ μέσα στην έδρα της Τσέλσι!

Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ, με τους «κόκκινους διάβολους» να αγνοούν τη νίκη για τρίτο διαδοχικό ματς, ενώ η Νότιγχαμ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά το 1-1 με την Τσέλσι.

Τα υψηλότερα στελέχη της Γιουνάιτεντ πρόκειται να συζητήσουν το μέλλον του Τεν Χαχ αυτήν την Τρίτη (08/10). «Δεν έχω ιδέα για το κάτι διαφορετικό και την επόμενη ημέρα» παρατήρησε ο Ολλανδός προπονητής για το μέλλον του μετά το ισόπαλο (0-0) αποτέλεσμα με την Άστον Βίλα.

Η πίεση στον Τεν Χαχ αυξάνεται μετά το κακό ξεκίνημά τους στη σεζόν, με τους «κόκκινους διάβολους» να βρίσκονται στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πανηγυρίσει μόλις τρεις νίκες. Με μόλις πέντε γκολ σε επτά αγώνες πρωταθλήματος στο όνομά τους, ακόμη και η Σαουθάμπτον που βρίσκεται στη 19η θέση έχει σκοράρει περισσότερο. Επιπλέον, η ομάδα υπολείπεται ήδη επτά βαθμών από την πολυπόθητη τέταρτη θέση για την πρόκριση στο Champions League.

Εν τω μεταξύ, ο 51χρονος Τούχελ δεν έχει κρύψει ποτέ τον ενθουσιασμό του για τη Γιουνάιτεντ την περασμένη θητεία. Από την άλλη βέβαια, ο συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, επέμεινε σε δηλώσεις του ότι η απόφαση για το μέλλον του Τεν Χαχ δεν είναι δική του.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση», είπε στο BBC Sport, όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να πιστεύει στον προπονητή. «Μου αρέσει ο Έρικ. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά τελικά δεν είναι η κλήση μου, αλλά η ομάδα διοίκησης που διευθύνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να αποφασίσει πώς θα διευθύνουμε καλύτερα την ομάδα από πολλές διαφορετικές απόψεις.

Ο Τούχελ γνωρίζει από Premier League μετά και τη θητεία του με την Τσέλσι, όπου κέρδισε το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ο σύλλογος έφτασε σε άλλους τρεις τελικούς. Ο Γερμανός τεχνικός πέρασε 18 μήνες στη Μπάγερν και την Τσέλσι, τις δύο τελευταίες ομάδες του, και δυόμισι χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν.