Γιουνάιτεντ: Πιο κοντά στον υποβιβασμό από την Ευρώπη με τον Τεν Χαχ σχεδόν καταδικασμένο

Ο Έρικ Τεν Χαχ με τους Μάρκους Ράσφοντ και Κρίστιαν Έρικσεν - Φωτ. IMAGO

Γιουνάιτεντ: Πιο κοντά στον υποβιβασμό από την Ευρώπη με τον Τεν Χαχ σχεδόν καταδικασμένο

Κώστας Τόπας 13:22 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 09.10.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στη δέκατη τέταρτη θέση της Premier League και είναι πιο κοντά στον υποβιβασμό παρά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ενα στατιστικό το οποίο αποδεικνύει την χειρότερη εκκίνηση των «κόκκινων διαβόλων» στην ιστορία τους.

Οι συναγερμοί εξακολουθούν να χτυπούν στο «Ολντ Τράφορντ» και το έργο του Έρικ Τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να μην απογειώνεται μπροστά σε ένα κοινό που αρχίζει να απελπίζεται καθώς δεν βλέπει φως στο τέλος του τούνελ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», στην Premier League, είναι πιο κοντά στον... υποβιβασμό παρά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Μετά την τελευταία ισοπαλία στο «Villa Park» που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε λήξει με ήττα, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στη 14η θέση του πρωταθλήματος με μόλις οκτώ βαθμούς.

Μετά από επτά παιχνίδια που έπαιξε στην κορυφαία αγγλική διοργάνωση, η ομάδα του Τεν Χαχ έχει κερδίσει μόνο δύο παιχνίδια. ένα εναντίον της Φούλαμ με το «φτωχό» 1-0 στην έδρα της και ένα άλλο εναντίον της νεοφώτιστης Σαουθάμπτον με 3-0 που βρίσκεται πλέον στον πάτο της βαθμολογίας μαζί με τη Γουλβς.

Οδυνηρές ήττες

Δύο νίκες απέναντι σε μικρότερους αντιπάλους στις οποίες προστίθενται δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, δύο εκ των οποίων πολύ οδυνηρές. Τόσο η Τότεναμ όσο και η Λίβερπουλ, αιώνιοι αντίπαλοι μαζί με τη Σίτι, έχουν περάσει άνετα από το «Ολντ Τράφονρτ» με νίκες 3-0 εναντίον των γηπεδούχων. Όλα αυτά τα αποτελέσματα κατακλύζουν μια Γιουνάιτεντ που περιπλανιέται στον υπόκοσμο της Premier League.

Είναι πέντε βαθμούς πίσω από την Κρίσταλ Πάλας, η οποία με τρεις βαθμούς σηματοδοτεί την έναρξη των θέσεων υποβιβασμού. Εξι βαθμούς πίσω είναι η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, η οποία αυτή τη στιγμή είναι πέμπτη και καταλαμβάνει τη θέση του Europa League.

Μια ομάδα χωρίς ταλέντο

Το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πιο κοντά στη δεύτερη κατηγορία από το Champions League μιλάει για το πόσο καταστροφικό ήταν αυτό το 24/25 ξεκίνημα στη σεζόν. Πονάει για τους οπαδούς της να βλέπουν ότι το αρχικό δίδυμο κεντρικών αμυντικών είναι ο 36χρονος Τζόνι Έβανς και ο πάντα επικριμένος Χάρι Μαγκουάιρ, δύο παίκτες μακριά από το επίπεδο στο οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φιλοδοξεί αυτή η ομάδα.

Δύο από τις μεγάλες μεταγραφές αυτού του καλοκαιριού δεν λειτουργούν για διαφορετικούς λόγους: Ο Ντε Λιχτ βρίσκεται μόνιμα στον πάγκο καθώς δεν έχει ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της Premier League και ο Λένι Γιόρο, ο οποίος κόστισε 62 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά μόλις ξεκίνησε η χρονιά.

Μεταγραφές χωρίς ουσία

Η τύχη δεν χαμογελά ούτε στους «κόκκινους διαβόλους», αν και πολλές από τις αποφάσεις τους εντός και εκτός γηπέδου αφήνουν ερωτηματικά. Η ενίσχυση του φουλ-μπακ με τον Μαζρουί ως πολυτελή μεταγραφή είναι κάτι περισσότερο από αμφισβητήσιμη και τα στοιχήματα στους Ουγκάρτε και Ζίρκζεϊ για σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι τυπικά για μια ομάδα που πρέπει να κερδίσει τίτλους άμεσα.

Όλα αυτά ενώ ο Τζέιντον Σάντσο, ένας από τους «κομμένους» του Τεν Χαχ που έπρεπε να αποχωρήσει την ημέρα του «Deadline» των μεταγραφών, έχει τρεις ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια που έχει παίξει με την Τσέλσι. Δεν είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά το επίπεδό του θυμίζει περισσότερο την εκδοχή που είδαμε για τον Σάντσο στο Ντόρτμουντ.

Ένα ιστορικά κακό ξεκίνημα και στο βάθος Τούχελ

Δύο από τις τρεις χειρότερες εκκινήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League φέρουν την υπογραφή του Ολλανδού προπονητή. Με οκτώ βαθμούς, αυτή η σεζόν έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τους εννέα βαθμούς που επιτεύχθηκαν στο 23/24.

Πολύ φτωχά νούμερα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταδίκη του Τεν Χαχ, ο οποίος δεν έχει βρει ποτέ το κλειδί από τότε που έφτασε από τον Άγιαξ. Από την Αγγλία, υπάρχει ήδη συζήτηση για πιθανή απόλυση με τον Τόμας Τούχελ ως εναλλακτική επιλογή. Ο Γερμανός προπονητής, ο οποίος κέρδισε το Champions League το 2021 με την Τσέλσι, είναι ελεύθερος μετά τη σύντομη θητεία του στην Μπάγερν Μονάχου.