Τα τέσσερα πράγματα που θα συμβούν στη Γιουνάιτεντ εάν απολυθεί ο Τεν Χαχ

Ο Έρικ Τεν Χαχ και ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Τα τέσσερα πράγματα που θα συμβούν στη Γιουνάιτεντ εάν απολυθεί ο Τεν Χαχ

Κώστας Τόπας 08:48 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 02.10.2024

Ο Έρικ Τεν Χαχ βρίσκεται υπό τεράστια πίεση μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη νέα σεζόν στην Premier League και παλεύει ξανά για να σώσει τη δουλειά του στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε άλλο ένα μεγάλο πλήγμα την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζοντας μια ντροπιαστική ήττα με 3-0 στην έδρα της από την Τότεναμ.

Παρά το γεγονός ότι ξόδεψαν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ για νέες μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι πλέον 13οι στην Premier League, με τις εικασίες να αυξάνονται ότι η θέση του Τεν Χαχ ως προπονητής βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε την έφεση για την κόκκινη του Μπρούνο Φερνάντες και γλίτωσε την τιμωρία ο Πορτογάλος
PREMIER LEAGUE

20:43 - 01.10.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε την έφεση για την κόκκινη του Μπρούνο Φερνάντες και γλίτωσε την τιμωρία ο Πορτογάλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άσκησε έφεση για την απευθείας κόκκινη κάρτα του Μπρούνο Φερνάντες στο παιχνίδι με την Τότεναμ, την οποία κέρδισε κιόλας με τον Πορτογάλο να είναι κανονικά στη διάθεση του Τεν Χαχ.

Προς το παρόν, ο Ολλανδός διατηρεί την υποστήριξη του INEOS, αλλά μια ενδεχόμενη ήττα από την Πόρτο στο Europa League την Πέμπτη (03/10, 22:00) από και την Άστον Βίλα στην Premier League την Κυριακή (06/10, 16:00) θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει από το ποτήρι για τον συνιδιοκτήτη, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Φαν Νίστελροϊ ή αλλιώς Σάουθγκεϊτ

Εάν ο Τεν Χαχ απολυθεί, ο πιο πιθανός άμεσος αντικαταστάτης είναι ο βοηθός του, Ρουντ φαν Νίστελροϊ. Ο πρώην επιθετικός της Γιουνάιτεντ εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του Ολλανδού τεχνικού αυτό το καλοκαίρι, αφού παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως προπονητής στην Αϊντχόφεν.

Το ESPN αναφέρει ότι η ιεραρχία της Γιουνάιτεντ- με επικεφαλής τον CEO, Ομάρ Μπεράντα και τον αθλητικό διευθυντή Νταν Άσγουορθ - βλέπει τον φαν Νίστελροϊ ως μια «βιώσιμη βραχυπρόθεσμη επιλογή» για να αντικαταστήσει τον Τεν Χαχ, εάν ο σύλλογος αποφασίσει να χωρίσει τους δρόμους του με τον Ολλανδό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, το όνομα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ βρίσκεται στη λίστα των «κόκκινων διαβόλων» και μάλιστα ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες, ώστε να είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, τη νέα σεζόν. Αν κι εφόσον βέβαια, αποφασιστεί η άμεση απομάκρυνση του Τεν Χαχ.

Οι αντιδράσεις

Η απόφαση να επεκταθεί το συμβόλαιο του Τεν Χαχ τον περασμένο Ιούλιο ξεσήκωσε αντιδράσεις και έμοιαζε πάντα με ένα μεγάλο ρίσκο, μετά την όγδοη θέση του συλλόγου την περασμένη σεζόν. Τώρα μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα στοίχημα που δεν θα αποδώσει καρπούς και αν ο Τεν Χαχ απολυθεί τελικά – θα τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον χειρισμό του συλλόγου από το INEOS και τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Η ρήτρα του Τεν Χαχ

Ο Τεν Χαχ έχει συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ έως το 2026 και πρόκειται να λάβει σημαντική αποζημίωση εάν απολυθεί στα μέσα της τρέχουσας σεζόν. Σύμφωνα με το «GOAL», θα κοστίσει στον σύλλογο της Premier League, 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό πιστεύεται ότι είναι 7,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα, από τα χρήματα που θα κόστιζε στη Γιουνάιτεντ, εάν η ομάδα απέλυε τον Ολλανδό τεχνικό τον περασμένο Ιούνιο.