Είναι πολλά τα λεφτά - Το αστρονομικό ποσό που πρέπει να πληρώσει η Γιουνάιτεντ αν απολύσει τον Τεν Χαχ

Ο Έρικ Τεν Χαχ - Φωτ. IMAGO

Είναι πολλά τα λεφτά - Το αστρονομικό ποσό που πρέπει να πληρώσει η Γιουνάιτεντ αν απολύσει τον Τεν Χαχ

Κώστας Τόπας 14:43 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 02.10.2024

Ο Έρικ Τεν Χαχ βαδίζει για άλλη μια φορά σε τεντωμένο σκοινί μετά το κακό ξεκίνημα των «κόκκινων διαβόλων» στη σεζόν και η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει δεύτερες σκέψεις για το μέλλον του Ολλανδού προπονητή.

Ο Ολλανδός τεχνικός, Έρικ Τεν Χαχ ακροβατεί για άλλη μια φορά σε τεντωμένο σκοινί αφού κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις έξι από τους πιθανούς 18 βαθμούς στο ξεκίνημα της Premier League, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στην 12η θέση της κατάταξης.

Σα να μην έφτανε αυτό, πριν από μερικές ημέρες, οι «κόκκινοι διάβολοι» αναδείχθηκαν ισόπαλο με την Τβέντε, στην πρεμιέρα του Europa League. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Πόσω μάλλον ο ίδιος ο Ολλανδός.

Προς το παρόν, ο πρώην προπονητής του Άγιαξ, διατηρεί την υποστήριξη του INEOS, αλλά μια ενδεχόμενη ήττα από την Πόρτο στο Europa League την Πέμπτη (03/10, 22:00) από και την Άστον Βίλα στην Premier League την Κυριακή (06/10, 16:00) θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει από το ποτήρι για τον συνιδιοκτήτη, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της Γιουνάιτεντ πέρυσι, η νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, χάρισε στον Τεν Χαχ μια ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2026 που τώρα, δεδομένης της προοπτικής μιας πιθανής αποχώρησης, μπορεί να στραφεί εναντίον των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Τεν Χαχ λαμβάνει μισθό περίπου 10,8 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως οπότε με λιγότερο από δύο χρόνια να απομένουν στη συμφωνία του, η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να του δώσει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια λίρες (19,21 εκατομμύρια ευρώ) ως ως αποζημίωση. Σύμφωνα με το «Athletic», είναι άγνωστο εάν ο Ολλανδός έχει κάποια άλλη ρήτρα στο συμβόλαιό του που σχετίζεται με την απόλυσή του.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποχωρούσε ο προπονητής, το ποσό αποζημίωσης του θα γινόταν επίσημα γνωστό στην επόμενη παρουσίαση των λογαριασμών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν απολύθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2018, η αποζημίωση του και του προπονητικού του επιτελείου ανήλθε σε 19,6 εκατομμύρια, ενώ του Λουί φαν Χάαλ το 2016 ανέβηκε στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ