Το νέο «Ολντ Τράφορντ» 100.000 θέσεων: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζει το νέο της «παλάτι»

«Ολντ Τράφορντ»

i

© Intime

Το νέο «Ολντ Τράφορντ» 100.000 θέσεων: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζει το νέο της «παλάτι»

Κώστας Τόπας 13:40 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 09.09.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 100.000 θεατών!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το επόμενο βήμα προς την κατασκευή ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 100.000 θεατών, συνάπτοντας μια στρατηγική συνεργασία για να μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες «αναγέννησης» γύρω από το «Ολντ Τράφορντ» και όπου το συγκεκριμένο έργο θα κοστίσει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια λίρες.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνεργάστηκαν με το Trafford Council και την Greater Manchester Combined Authority για να αξιολογήσουν πώς ένα γήπεδο παγκόσμιας κλάσης μπορεί να είναι καταλύτης για τη δημιουργία μιας ακμάζουσας οικιστικής, αθλητικής, ψυχαγωγικής, επιχειρηματικής και ψυχαγωγικής πανεπιστημιούπολης γύρω από την περιοχή, Τράφορντ.

Ο δήμαρχος του Ευρύτερου Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ δήλωσε: «Το Μεγάλο Μάντσεστερ έχει ισχυρή αξίωση να είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική πόλη-περιοχή στον πλανήτη. Λίγα μέρη πλησιάζουν στο να ταιριάζουν με την κληρονομιά μας και τον παγκόσμιο αντίκτυπο των συλλόγων και του πολιτισμού μας.

Το μέλλον του Ολντ Τράφορντ είναι το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας και έχουμε την ευκαιρία τώρα να βεβαιωθούμε ότι είναι γραμμένο σωστά».

Ο συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ, θέλει μια τελική απόφαση για το όραμά του για ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά» μέχρι το τέλος του έτους. Ένα νέο γήπεδο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του συλλόγου δίπλα στο «Ολντ Τράφορντ», θα μπορούσε να κατασκευαστεί έως το 2030.

 «Ο στόχος αυτού του έργου που γίνεται μια φορά σε μια γενιά δεν είναι μόνο η ανάπτυξη ενός γηπέδου παγκόσμιας κλάσης για τη βόρεια Αγγλία, αλλά και η διασφάλιση ότι αυτό θα αποφέρει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στην τοπική περιοχή. και τη γύρω περιοχή.

Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να συνδεθεί η αναγέννηση του Trafford Wharfside με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της γειτονικής Media City στο Salford και τα σχέδια Western Gateway και Central Growth Cluster του Greater Manchester, για να δημιουργήσουμε ένα έργο εθνικής σημασίας. Η τριμερής συμβουλευτική ομάδα θα βοηθήσει να ξεκλειδωθεί πλήρως αυτή η απίστευτα συναρπαστική δυνατότητα», ανέφερε από την πλευρά του ο Λόρδος Κόου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!