Από αρτοποιός μέχρι «ένας από τους καλύτερους στον κόσμο» - Αυτός είναι ο «νέος Ρόδρι»

Από αρτοποιός μέχρι «ένας από τους καλύτερους στον κόσμο» - Αυτός είναι ο «νέος Ρόδρι»

Κώστας Τόπας 11:35 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 26.09.2024

Ο τραυματισμός του Ρόδρι αναγκάζει τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του και ο Πορτογάλος Ματέους Νούνες είναι μια από τις βασικές επιλογές του.

Ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι και για πολλούς ο καλύτερος αμυντικός μέσος στον κόσμο, Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστών που θα αναγκάσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα, να βρει τον αντικαταστάτη του στη μεσαία γραμμή των Πολιτών.

Ο τραυματισμός του Ρόδρι είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς ήταν καθοριστικός για την επιτυχία τους τις τελευταίες σεζόν. Από τότε που έφτασε στον σύλλογο πριν από πέντε χρόνια, ο Ρόδρι έχει πραγματοποιήσει 260 εμφανίσεις και έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα και το Champions League.

Οπως καταλαβαίνει κανείς δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσει έναν παίκτη που ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα όρισε ως «τον καλύτερο αμυντικό χαφ στον κόσμο». Υπάρχει λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι χάνει το 11% των αγώνων όταν παίζει ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Βιγιαρεάλ και το 24% όταν δεν είναι εκεί.

«Η δουλειά μου είναι να βρω μια λύση, αν και όταν ένας παίκτης είναι αναντικατάστατος, όλη η ομάδα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Τα βασικά ονόματα που εξετάζει ο Καταλανός τεχνικός για να αντικαταστήσει τον Ρόδρι, κάνοντας μάλλον αλλαγή τακτικής σχεδίασης στη Μάντσεστερ Σίτι, είναι οι Ρίκο ΛιούιςΤζον Στόουνς, Μανουέλ Ακάντζι,, Ματέους Νούνες ή Ιλκάι Γκουντογκάν, χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή του νεαρού Νίκο Ο' Ράιλι.

Μία περίπτωση που έχει συγκεντρώσει τα φώτα τις τελευταίες ώρες για να γίνει ο «νέος Ρόδρι» είναι αυτό του Πορτογάλου, Ματέους Νούνες, ενός ποδοσφαιριστή για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε 62 εκατομμύρια ευρώ στη Γουλβς το 2023 και που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και με τη Σπόρτινγκ, στην πατρίδα του.

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», είπε ο Γκουαρντιόλα για τον νεαρό μέσο, ο οποίος έχει ήδη συμμετάσχει 16 φορές από την Πορτογαλία το 2022. Το 2023 ο Καταλανός τεχνικός των Πολιτών είχε αναφέρει επίσης ότι: «Ίσως υπερέβαλα λίγο όταν είπα ότι ο Ματέους Νούνες ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι πολύ καλός παίκτης. Ίσως το είπα μετά το 5-1. Δεν θυμάμαι πόσο ήταν, αλλά είναι εξαιρετικός παίκτης».

Ο Ματέους Νούνες γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) στις 27 Αυγούστου 1998 και σε ηλικία 12 ετών μετακόμισε στην Πορτογαλία.

«Μεγάλωσα χωρίς πατέρα. Έζησα σε μια φαβέλα και πέρασα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Δεν πίστευα ότι θα γίνω παίκτης... Στον φούρνο άρχισα να αναλαμβάνω ευθύνες και να εσωτερικεύω ότι υπάρχουν κανόνες για να ακολουθήστε», εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Récord». Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο για την Ericeirense ενώ βοηθούσε στον οικογενειακό φούρνο και αργότερα υπέγραψε στην Grupo Desportivo Estoril Praia.

Τον Ιανουάριο του 2019 υπέγραψε στη Σπόρτινγκ και τον Ιούνιο του 2022 πήρε μεταγραφή στη Γουλβς στην Premier League.