Αποκαλύφθηκε η άκρως απόρρητη τοποθεσία της «δίκης του αιώνα» για τις 115 κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι

Πεπ Γκουαρντιόλα

Αποκαλύφθηκε η άκρως απόρρητη τοποθεσία της «δίκης του αιώνα» για τις 115 κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 15:44 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 16.09.2024

Αυτή είναι η άκρως απόρρητη τοποθεσία της «δίκης του αιώνα» της Μάντσεστερ Σίτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στον υποβιβασμό της από την Premier League.

Η δίκη της Μάντσεστερ Σίτι για τις 115 κατηγορίες της για φερόμενη παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League ξεκινά σήμερα (16/09) σε μια ήσυχη τοποθεσία στο κέντρο του Λονδίνου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Daily Mail» στο αποκλειστικό δημοσίευμά της.

Η ανεξάρτητη ακρόαση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 εβδομάδες και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, με την ετυμηγορία να μην αναμένεται μέχρι την άνοιξη του 2025.

Συγκεκριμένα, 54 από τις κατηγορίες σχετίζονται με την υποτιθέμενη αποτυχία της Σίτι να παράσχει ακριβείς οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τα έσοδα του συλλόγου. Και η «Daily Mail» έδωσε στο φως της δημοσιότητας την τοποθεσία όπου διεξάγεται η δίκη. Συγκεκριμένα, αυτή πραγματοποιείται στο «International Dispute Resolution Center» στο Λονδίνο.

Οι εξωφρενικές τιμές για ένα... σάντουιτς

Το αυτοαποκαλούμενο «καλύτερο κέντρο επίλυσης διαφορών στον κόσμο» είναι μια δαπανηρή μέρα για τον οποιοδήποτε Κι αυτό διότι κοστίζει μέχρι και 15 ευρώ ένα σάντουιτς εκεί, ενώ τα «αναψυκτικά» είναι στα 13 ευρώ. Το φαγητό σε μπουφέ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 ευρώ!

Οι τιμές για την κράτηση του κεντρικού δωματίου στο κτήριο ξεκινούν από 1.200 ευρώ, την ημέρα και μπορούν να φτάσουν τα 5.000 ευρώ. Υπάρχουν πάνω από 70 δωμάτια στο κτήριο. Όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι είναι σοβαρές και εάν αποδειχθεί ότι έχουν παραβιάσει όλες ή μερικές από αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές επιπτώσεις.

Οι κατηγορίες εναντίον του συλλόγου θα διερευνηθούν, θα επανεξεταστούν και θα αναλυθούν από ανεξάρτητη επιτροπή. Από τις 115 κατηγορίες, η Σίτι αντιμετωπίζει 54 κατηγορίες για αδυναμία παροχής ακριβών και ενημερωμένων οικονομικών πληροφοριών στο πρωτάθλημα από το 2009-10 έως το 2017-18. 

Τριάντα πέντε από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Σίτι σχετίζονται με την υποτιθέμενη αποτυχία της να συνεργαστεί με την έρευνα της Premier League σχετικά με τη συμπεριφορά της μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Φεβρουαρίου 2023. Κάθε σύλλογος στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος στην Αγγλία, υπογράφει έναν κώδικα συμμόρφωσης, ο οποίος ουσιαστικά μεταφράζεται σε ότι οι ομάδες συμφωνούν να συμπεριφέρονται και να παρέχουν στο πρωτάθλημα ακριβείς και ενημερωμένους λογαριασμούς που αναμένεται να ελέγχονται κάθε χρόνο.

Το χρονοδιάγραμμα των 115 κατηγοριών της Σίτι:

  • Νοέμβριος 2018:  Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το Der Spiegel δημοσιεύουν αρκετά άρθρα κατηγορώντας τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση των κανόνων του FFP 

  • Μάρτιος 2019: Η UEFA ξεκινά επίσημη έρευνα μετά τις δημοσιεύσεις του Der Spiegel

  • Μάιος 2019: Η Μάντσεστερ Σίτι επικρίνει την έρευνα και ξεκινά διαδικασία προσφυγής

  • Νοέμβριος 2018: Το CAS αποδέχεται την έφεση της Μάντσεστερ Σίτι, υποστηρίζοντας ότι η UEFA έδειξε έλλειψη απόφασης

  • Φεβρουάριος 2020: Η UEFA ανακοινώνει ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει διετή αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 28,6 εκατομμυρίων λιρών

  • Ιούλιος 2020: Απαγόρευση προσφυγής στη Μάντσεστερ Σίτι και άρση της - πρέπει να πληρώσει μόνο πρόστιμο 8,9 εκατομμυρίων λιρών 

  • Φεβρουάριος 2023: Η Premier League κατηγορεί τη Μάντσεστερ Σίτι για περισσότερες από 115 παραβιάσεις των κανόνων και των κανονισμών του FFP 

  • Φθινόπωρο 2024 : Η δοκιμή FFP της Μάντσεστερ Σίτι πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου

  • Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 : Αναμένεται η ετυμηγορία για τις 115 κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι