Ιστορική αλλαγή στη Σίτι: Αποχωρεί μετά από 12 χρόνια ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας

Μάντσεστερ Σίτι

Ιστορική αλλαγή στη Σίτι: Αποχωρεί μετά από 12 χρόνια ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας

Κώστας Τόπας 08:24 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 09.10.2024

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη 12ετή παραμονή, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, φέρεται να αποχωρεί από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν 2024/25.

Ο Μπεγκιριστάιν, ο οποίος έπαιξε για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε την αποστολή να υποστηρίξει τη διοικητική ομάδα του συλλόγου με μεταγραφές παγκόσμιας κλάσης. Οπως για παράδειγμα:  ΈντερσονΝτε ΜπρόινεΡόδριΓουόκερΝτίας.

Ο Ισπανός έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στην επιτυχία του συλλόγου την τελευταία δεκαετία, κάτι για το οποίο ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μιλήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. «Αν ρίξετε μια ματιά στους συλλόγους που έχουν επιτυχία, έχουν τον ίδιο αθλητικό διευθυντή ή ιεραρχία εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Καταλανός τεχνικός και συνέχισε λέγοντας:

«Ο Τσίκι ήταν πολύ σημαντικός σε αυτόν τον σύλλογο. Ήταν εδώ πριν φτάσω και ήταν σταθερός στον σύλλογο. Ήταν πολύ σημαντικός αυτά τα χρόνια και μέρος της τεράστιας επιτυχίας που είχαμε από άποψη αποτελεσμάτων και πολλών πραγμάτων. ήταν τόσο σημαντική. Του ζητάω να αναλάβει την ευθύνη με τα μέσα ενημέρωσης, να μιλήσει λίγο, αλλά είναι τόσο ντροπαλός. Θέλει να βρίσκεται στα παρασκήνια, ώστε όλες οι βολές και τα όπλα να κατευθύνονται σε εμένα. Αλλά το ίδιο ήταν και στη Βαρκελώνη».

Ωστόσο, μετά από μια τόσο σημαντική περίοδο στο «Έτιχαντ», ο Μπεγκιριστάιν πρόκειται να παραιτηθεί από τον ρόλο του στο τέλος της σεζόν, αναφέρει το «Athletic». Αναμενόταν να αποχωρήσει από τις δραστηριότητες στη Σίτι όταν έκλεινε τα 55, αλλά λέγεται ότι είχε επενδύσει τόσο πολύ στο έργο που παρέτεινε την παραμονή του μέχρι το 2024, όταν έκλεισε τα 60.

Το δημοσίευμα συνεχίζει υποδηλώνοντας ότι η Σίτι πιστεύεται ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για τον διορισμό αντικαταστάτη, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Πορτογάλος, Ούγκο Βιάνα έχει κεντρίσει την προσοχή των Πολιτών λόγω της εξαιρετικής του δουλειάς στη Σπόρτινγκ, έχοντας φέρει στη Λισαβόνα ονόματα όπως οι Γκιόκερες, Ντιομάντε και Χιούλμαντ.