Αυτές είναι οι έξι ομάδες που στρέφονται κατά της Μάντσεστερ Σίτι στη διαμάχη με την Premier League

Μάντσεστερ Σίτι

Αυτές είναι οι έξι ομάδες που στρέφονται κατά της Μάντσεστερ Σίτι στη διαμάχη με την Premier League

Κώστας Τόπας 13:53 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 06.06.2024

Αποκαλύφθηκαν οι έξι ομάδες της Premier League οι οποίες είναι ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι και υποστηρίζουν την διοργανώτρια αρχή, σχετικά με την τελευταία νομική διαμάχη των Πολιτών.

Για περισσότερο από ένα χρόνο η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για 115 κατηγορίες για υποτιθέμενες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων της Premier League, τις οποίες ο σύλλογος αρνείται κατηγορηματικά.

Τώρα, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε ένα νέο μέτωπο στη νομική της μάχη με την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Υποβιβασμός, απώλεια τίτλων, αποβολή από το πρωτάθλημα: Οι πιθανές τιμωρίες της Μάντσεστερ Σίτι
PREMIER LEAGUE

09:54 - 06.06.2024

Υποβιβασμός, απώλεια τίτλων, αποβολή από το πρωτάθλημα: Οι πιθανές τιμωρίες της Μάντσεστερ Σίτι

Μετά την απευθείας καταγγελία της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, οι 115 κατηγορίες για τις οποίες κατηγορείται η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και οι πιθανές τιμωρίες επανέρχονται στο προσκήνιο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα άσκησε ξεχωριστή νομική αγωγή κατά των κανονισμών συναλλαγής συνδεδεμένων μερών (APT) της Premier League, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου. Οι κανόνες APT έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους συλλόγους να υπογράφουν διογκωμένες συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες με τις οποίες μοιράζονται ιδιοκτήτες ή έχουν στενούς δεσμούς.

Τέτοιοι χορηγοί - όπως η Etihad Airways και ο χορηγός της φανέλας της Newcastle United, SELA - πρέπει να περάσουν τα τεστ δίκαιης αξίας αγοράς. Η πλειοψηφία των συλλόγων της Premier League ψήφισε την εισαγωγή των κανόνων το 2021 μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ανησυχούσαν ότι το PIF θα χρησιμοποιούσε τις εταιρείες του για να συνάψει πολλές διογκωμένες συμφωνίες χορηγίας.

Οι Πολίτες πάντως αμφισβητούν τους κανονισμούς καθώς θεωρούν ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για τον ανταγωνισμό. Ο σύλλογος μηνύει επίσης την Premier League για έσοδα που ισχυρίζονται ότι έχασαν λόγω των κανόνων της APT.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μεταξύ 10 και 12 συλλόγων έχουν παράσχει πληροφορίες για την υποστήριξη των κανόνων της Premier League και της APT. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτός ο όμιλος περιλαμβάνει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Φούλαμ, Γουλβς, Μπράιτον και Τότεναμ. Κάποιοι από τους συλλόγους μάλιστα, έχουν δώσει καταθέσεις μαρτύρων ενώ άλλοι έχουν παράσχει επιστολές.

Η Μάντσεστερ Σίτι σκέφτεται την επιστροφή στην European Super League μετά τον «πόλεμο» με την Premier League
PREMIER LEAGUE

09:34 - 06.06.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι σκέφτεται την επιστροφή στην European Super League μετά τον «πόλεμο» με την Premier League

Σύμφωνα με την «Daily Mail», εάν η ακρόαση της Δευτέρας (10/06) για τους οικονομικούς κανονισμούς δεν είναι θετική για τα συμφέροντά της, η Μάντσεστερ Σίτι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην European Super League.

Η Σίτι αναφέρει πάντως ότι οι κανονισμοί - οι οποίοι απαιτούσαν έγκριση τουλάχιστον 14 από τους 20 συλλόγους της Premier League - εισήχθησαν από μια «τυραννία της πλειοψηφίας» και ισχυρίζεται ότι βασίζονται σε «διακρίσεις» σε βάρος συλλόγων με ιδιοκτήτες από τη Μέση Ανατολή.