Αυτόν τον Χάαλαντ δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς: Τα νούμερα που δείχνουν ότι ο Νορβηγός είναι από άλλον πλανήτη

Έρλινγκ Χάαλαντ - Φωτ. IMAGO

Αυτόν τον Χάαλαντ δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς: Τα νούμερα που δείχνουν ότι ο Νορβηγός είναι από άλλον πλανήτη

Κώστας Τόπας 10:01 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 02.09.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι πιο «καυτός» από ποτέ φέτος, πετυχαίνοντας το δεύτερο του χατ-τρικ κι αποδεικνύοντας ότι δεν έχει αντίπαλο!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αισθάνεται ότι είναι «πιο φρέσκος, με περισσότερη ενέργεια» και αυτό δείχνει στο χορτάρι. Το 2024-2025 ξεκίνησε με μια διαφορετική σπίθα. Με καλύτερες επιδόσεις. Και η τελευταία του σεζόν, η δεύτερη του στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν ήταν καθόλου κακή: 38 γκολ και έξι ασίστ σε 45 αγώνες. Πολλοί επιθετικοί θα ήθελαν να έχουν τέτοια νούμερα.

Ωστόσο, πέρα ​​από τα σωματικά προβλήματα που αντιμετώπιζε σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής, ο Έρλινγκ Χάαλαντ φαινόταν πιο ασταθής πέρυσι μπροστά στο τέρμα. Αλλά φέτος, ο «Cyborg» επέστρεψε κι έχει φροντίσει να το δείξει σε κάθε αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Κόντρα στη Γουέστ Χαμ, ο Νορβηγός σκόραρε ξανά τρία γκολ. Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, μετά το χατ-τρικ απέναντι στην Ίπσουιτς. Έξι γκολ, που προστέθηκαν σε αυτό που σημείωσε την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Τσέλσι, εκτοξεύουν τον δύο φορές νικητή του «Χρυσού Παπουτσιού» της Premier League στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της φετινής σεζόν, με επτά γκολ σε μόλις τρεις αγωνιστικές.

«Δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς»

Ένας μέσος όρος, μέχρι στιγμής φέτος, ενός γκολ κάθε 39 λεπτά και αριθμοί, όπως είχε δηλώσει ήδη ο βπριν από μια εβδομάδα, που θα ζήλευαν μέχρι και οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον κάνουμε να παίζει όλο και καλύτερα και να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες μπάλες στην περιοχή. Το τελευταίο γκολ, ή το πρώτο στο οποίο ο Μπερνάρντο Σίλβα του πέρασε την μπάλα στα πόδια, είναι ασταμάτητο. Δεν υπάρχει άμυνα που να μπορεί να τον σταματήσει, ούτε με όπλο. Είναι αδύνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα με την Γουέστ Χαμ, ο Γκουαρντιόλα.

«Με αυτή τη νοοτροπία που έχει και ό,τι μπορεί να κάνει, τα νούμερα με το νεαρό της ηλικίας του και τα παιχνίδια που έχει παίξει.... Είναι αγαπητός για αυτό που κάνει στο γήπεδο. Πρέπει να τον αφήσεις να κάνει ό,τι θέλει. Σήμερα πέτυχε τρία γκολ, αλλά δεν έχασε ούτε μια μπάλα. Σήμερα είναι ένα από τα παιχνίδια στα οποία έχει παίξει καλύτερα σε όλες τις καταστάσεις. Όταν βλέπει τα παιχνίδια και βλέπει τι θέλουμε να κάνουμε, το καταλαβαίνει γιατί είναι έξυπνος τύπος. Θέλει να βάζει γκολ», κατέληξε ο Καταλανός.

70 γκολ σε 69 ματς

Οι αριθμοί στους οποίους αναφέρεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι οι εξής. Με τα τρία γκολ που πέτυχε στο Στάδιο του Λονδίνου, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει 70 τέρματα σε 69 αγώνες της Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν 11 μπάλες που έχει πάρει στο σπίτι του ο Νορβηγός από τότε που υπέγραψε στους Πολίτες το 2022, οκτώ από αυτές στην εγχώρια διοργάνωση. Δηλαδή, σε 69 αγώνες έχει πετύχει τόσα χατ-τρικ στην Premier League, όσα ο Τιερί Ανρί (σε 258 αγώνες), ο Χάρι Κέιν (σε 320) και ο Μάικλ Όουεν (σε 326). 

Στην κορυφή της ιστορίας του αγγλικού πρωταθλήματος είναι ένας θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος σημείωσε 12 χατ-τρικ σε 275 αγώνες, αλλά με αυτόν τον ρυθμό ο Νορβηγός αστέρας πρόκειται να σπάσει το ρεκόρ πριν φτάσει τα εκατό παιχνίδια.

Φαίνεται σαν ο Νορβηγός να έχει δημιουργηθεί στο ίδιο εργαστήριο επιθετικών με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και, όπως επισημαίνει η «StatMuse FC»:  «Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει σκοράρει 97 γκολ σε 102 αγώνες για τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή τη στιγμή, ο πιο γρήγορος παίκτης που έχει σκοράρει 100 γκολ για έναν σύλλογο είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε 105 παιχνίδια για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δηλαδή, ο Cyborg χρειάζεται να πετύχει τρία γκολ στα επόμενα δύο παιχνίδια για να ξεπεράσει τον Πορτογάλο σταρ».

«Ξεκουράστηκα στις διακοπές κι έκανα καλή προετοιμασία. Νιώθω καλά. Τα χρόνια που είμαι εδώ ήταν πολύ γρήγορα. Τώρα ξεκούρασα λίγο το σώμα και τα πόδια μου και είμαι έτοιμος για περισσότερα. Μόνο οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να κάνουν ένα διάλειμμα.

Πρέπει να ηρεμήσεις το σώμα και το μυαλό σου γιατί η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει ο κόσμος. Νιώθω πιο φρέσκος, με περισσότερη ενέργεια, και αυτό είναι το πιο σημαντικό . Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, (σκοράροντας) μια άλλη τριάδα είναι όμορφη. Έχω μερικές μπάλες στο σπίτι, και τώρα έχω άλλη μια! Μου αρέσει να είμαι στη Μάντσεστερ Σίτι», δήλωσε ο σάιμποργκ σε συνεντεύξεις μετά τον αγώνα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!