Γκουαρντιόλα κατά πάντων για τις ποινές που ζητάνε να επιβληθούν στην Σίτι για τις 115 παραβιάσεις

Πεπ Γκουαρντιόλα

Γκουαρντιόλα κατά πάντων για τις ποινές που ζητάνε να επιβληθούν στην Σίτι για τις 115 παραβιάσεις

Κώστας Τόπας 10:55 - 25.08.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στράφηκε κατά πάντων, ενώ μιλούσε για την επερχόμενη ακρόαση της Μάντσεστερ Σίτι για τις 115 κατηγορίες στην Premier League.

Η ακρόαση για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανονισμών της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου και θα επιβλέπεται από ανεξάρτητη επιτροπή. Έχει οριστεί να διαρκέσει περίπου δύο μήνες, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιθανό να παραδοθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Βέβαια, η Σίτι έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και ισχυρίζεται ότι έχει «αδιάψευστα στοιχεία» για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της. Ορισμένες ομάδες της Premier League ζήτησαν να επιβληθεί σκληρή τιμωρία στον σύλλογο εάν οι Πολίτες κριθούν ένοχοι, με πρόστιμα, αφαιρέσεις βαθμών και ακόμη και υποβιβασμό που διαφημίζονται ως πιθανές κυρώσεις.

Ο Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε ότι έσπασε έναν άγραφο μεταγραφικό κανόνα για να υπογράψει τον Γκουντογκάν
PREMIER LEAGUE

09:37 - 25.08.2024

Ο Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε ότι έσπασε έναν άγραφο μεταγραφικό κανόνα για να υπογράψει τον Γκουντογκάν

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε ότι έσπασε τον δικό του άγραφο μεταγραφικό κανόνα στη Μάντσεστερ Σίτι με την εκ νέου υπογραφή του Ιλκάι Γκουντογκάν από την Μπαρτσελόνα.

Από την πλευρά του όμως, ο Πεπ Γκουαρντιόλα απάντησε στους επικριτές που ήδη ζητούν να τιμωρηθεί η Σίτι πριν καν ξεκινήσει η ακρόαση.

«Είμαι χαρούμενος που ξεκινά σύντομα και ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα, προς όφελος όλων μας, ειδικά του συλλόγου αλλά και άλλων συλλόγων της Premier League και όλων των ανθρώπων που δεν περιμένουν την ποινή», είπε ο Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου.

«Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να πάω στη δίκη, στην ανεξάρτητη επιτροπή - και λέω ξανά, ανεξάρτητη επιτροπή - και το συντομότερο δυνατό να αποκαλυφθεί αυτό που συνέβη και θα το αποδεχτούμε όπως κάναμε πάντα».

Η Premier League κατηγόρησε για πρώτη φορά τη Σίτι τον Φεβρουάριο του 2023 για 115 περιπτώσεις παραβίασης των κανονισμών, αφού αρχικά άνοιξε έρευνα για τον σύλλογο πέντε χρόνια νωρίτερα. Οι κατηγορίες σχετίζονται με μια περίοδο 14 σεζόν από το 2009/10 και μετά και περιλαμβάνουν διάφορες υποτιθέμενες παραβιάσεις κανόνων, τις οποίες η Σίτι αρνείται σθεναρά.

Η Σίτι κατηγορήθηκε για 54 κατηγορίες για παράλειψη παροχής ακριβών πληροφοριών, 14 για παράλειψη παροχής ακριβών στοιχείων για πληρωμές παικτών και προπονητών, επτά κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας της Premier League (PSR), πέντε κατηγορίες για μη συμμόρφωση με Κανονισμοί της UEFA, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι (FFP) και 35 κατηγορίες για αποτυχία συνεργασίας με τις έρευνες της Premier League από το 2018 και μετά.

Εν τω μεταξύ, ο Γκουαρντιόλα αρνήθηκε ότι η ακρόαση για τις 115 κατηγορίες αποσπά την προσοχή των παικτών του, καθώς προσπαθούν να κερδίσουν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο της Premier League αυτή τη σεζόν.

«Όχι, το συζητάμε για τρία ή τέσσερα χρόνια. Ξέρουμε ότι η ακρόαση θα συμβεί. Το αποδεχόμαστε και επικεντρωνόμαστε στους αγώνες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!