Η Σίτι έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του Champions League, αλλά οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι

Μάντσεστερ Σίτι - Πεπ Γκουαρδιόλα

Η Σίτι έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του Champions League, αλλά οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι

Κώστας Τόπας 08:22 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 24.10.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ στο Champions League, κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, αλλά οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι γι' αυτό.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε μια απίστευτη νίκη με 5-0 επί της πρωταθλήτριας Τσεχίας, Σπάρτα Πράγας στο «Έτιχαντ» το βράδυ της Τετάρτης (23/10). Ο Φιλ Φόντεν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο τρίτο λεπτό, πριν οι Πολίτες πετύχουν τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς.

Στο 58' ο Χάαλαντ σκόραρε για το 2-0 με τρομερή προσπάθεια. Έξι λεπτά μετά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε κι άλλο γκολ με τον Στόουνς για το 3-0, ενώ μετά από τρία λεπτά ο Χάαλαντ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 4-0. Ο Νούνιες στο 87' διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Πλέον, η Σίτι έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς στους τρεις πρώτους αγώνες της στη φάση των ομίλων του Champions League. Και για να εξασφαλίσει την τελευταία της νίκη, η ομάδα του Γκουαρδιόλα είναι πλέον 26 αγώνες αήττητη στη διοργάνωση του Champions League - ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε καταγράψει προηγουμένως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Όμως οι οπαδοί επεσήμαναν ένα... ελάττωμα στο ρεκόρ, με τη Σίτι να χάνει στα πέναλτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον προημιτελικό της περασμένης σεζόν. Ένας οπαδός έγραψε: «Έχασαν από τη Ρεάλ πέρυσι. Αφήστε το...».

Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Αυτό το πράγμα ξεκίνησε σαν αστείο και ακόμα δεν το έχω καταλάβει... Αν είναι αήττητοι, πώς δεν το κέρδισαν την περασμένη σεζόν;». Και ένας τέταρτος δήλωσε: «Εχασαν από τη Ρεάλ. Σταματήστε αυτές τις ανοησίες».

Ενώ η Σίτι έχασε στα πέναλτι, έφερε ισοπαλία και στα δύο σκέλη του προημιτελικού μετά την παράταση - με τα στατιστικά να μην υπολογίζουν την επόμενη διαδικασία των πέναλτι ως ήττα της Σίτι.

Η ομάδα του Φέργκιουσον μέτρησε στο παρελθόν 16 αγώνες αήττητη μεταξύ 2001 και 2002, αλλά δεν σήκωσε το τρόπαιο. Εχασε στον ημιτελικό από την Λεβερκούζεν στα πέναλτι τη σεζόν 2001/02.