Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε «άκυρο» σε οκτώ ομάδες για παίκτη όπου ο Γκουαρντιόλα ζήτησε να μην πουληθεί

Πεπ Γκουαρντιόλα - Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε «άκυρο» σε οκτώ ομάδες για παίκτη όπου ο Γκουαρντιόλα ζήτησε να μην πουληθεί

Κώστας Τόπας 11:25 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 31.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι αρνήθηκε να πουλήσει έναν παίκτη αυτή τη μεταγραφική περίοδο παρά το γεγονός ότι έλαβε οκτώ προσφορές αξίας έως και 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε τη νέα σεζόν στην Premier League με εντυπωσιακό τρόπο καθώς θέλει να κατακτήσει έναν άνευ προηγουμένου πέμπτο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος, επεκτείνοντας το δικό της ενεργό ρεκόρ των τεσσάρων.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα, με νίκες 2-0 και 4-1 κόντρα στην Τσέλσι και την Ίπσουιτς, αντίστοιχα, φέρνοντάς την στην κορυφή της Premier League στην τρίτη αγωνιστική.

Με μάλλον ασυνήθιστο τρόπο, η Σίτι δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργή στη μεταγραφική αγορά το καλοκαίρι μόνο προσθέτοντας τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, Σαβίνιο και τον Ιλκάι Γκουντογκάν που επέστρεψε, μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Λόγω της έλλειψης εισοδημάτων καθώς και της πώλησης του Χούλιαν Άλβαρες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Σίτι είναι απρόθυμη να πουλήσει αυτό το παράθυρο, αλλά ήταν ιδιαίτερα ανένδοτη για την παραμονή ενός παίκτη στο «Έτιχαντ».

Σύμφωνα με το «Αthletic», η Σίτι έχει απορρίψει προσφορές έως και 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον 21χρονο, Τζέιμς Μακάτι. Υποστηρίζεται ότι η Στουτγάρδη, η Φέγενορντ, η Λέστερ, η Νότιγχαμ Φόρεστ, η Σαουθάμπτον, η Λιλ, η Λανς και η Σέλτικ, έχουν κάνει προσεγγίσεις για τον μέσο αυτό το καλοκαίρι.

Μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στο Community Shield τον Αύγουστο, ο Γκουαρντιόλα εξήγησε γιατί ο Μακάτι θα είναι ένα κρίσιμο μέλος της ομάδας του.

«Είναι δύσκολο να βρεις παίκτες με αίσθηση του γκολ σε μικρούς χώρους που επιτίθενται στο τελευταίο τρίτο και ο Μακάτι έχει αυτή την ποιότητα», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.

«Γι' αυτό είπα στον ιδιοκτήτη στην αρχή της σεζόν ότι δεν θέλω να τον δανείσω και δεν θέλω να τον πουλήσω γιατί χρειάζομαι τη συγκεκριμένη ποιότητά του σε μικρούς χώρους. Ο Τζέιμς έχει αυτή την ικανότητα».

Ο Μακάτι πέρασε τις δύο τελευταίες σεζόν ως δανεικός στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου σημείωσε 14 γκολ και έδωσε οκτώ ασίστ σε 75 εμφανίσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!