Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζει «βόμβα» για τη νέα σεζόν με δύο μεταγραφές άνω των 200 εκατ. ευρώ!

Έρλινγκ Χάαλαντ & Πεπ Γκουαρντιόλα - Φωτ. IMAGO

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζει «βόμβα» για τη νέα σεζόν με δύο μεταγραφές άνω των 200 εκατ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 10:16 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 12.09.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερη ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ωστόσο όπως φαίνεται έχει ήδη σχέδιο για τη νέα σεζόν για να κάνει ακόμα πιο ισχυρή την ομάδα.

«Αν λειτουργεί κάτι, απλα μην το αγγίζεις», μια δημοφιλής παροιμία που ο Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζει να λέει μέχρι σήμερα. Μπορεί οι Πολίτες να μην ήταν ιδιαίτερα ενεργοί στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αλλά η ομάδα του Καταλανού τεχνικού, βρίσκεται στα όρια της τελειότητας.

Η μόνη προσθήκη για το 2024/25 επρόκειτο να είναι ο Σαβίνιο. Ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής με αδιαμφισβήτητο ταλέντο, του οποίου η υπογραφή θα γινόταν ευλογία για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Τώρα, η αποχώρηση του Άλβαρες στην Ατλέτικο και ο πρόωρος τραυματισμός του Όσκαρ Μπομπ, ανάγκασαν κατά κάποιο τρόπο την αθλητική διοίκηση να ρίξει μια ματιά στην αγορά. Τελικά, όμως, αυτός που έφτασε -ή μάλλον επέστρεψε- ήταν ο Ιλκάι Γκιουντογκάν.

Αυτό είναι το σχέδιο της Μάντσεστερ Σίτι για να κρατήσει τον Γκουαρντιόλα: Μέχρι και 300 εκατ. ευρώ για μεταγραφές!
PREMIER LEAGUE

15:09 - 11.09.2024

Αυτό είναι το σχέδιο της Μάντσεστερ Σίτι για να κρατήσει τον Γκουαρντιόλα: Μέχρι και 300 εκατ. ευρώ για μεταγραφές!

Η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να ελπίζει να πείσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα, να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αλλά προετοιμάζεται επίσης και για ένα μέλλον χωρίς τον Καταλανό προπονητή.

Και με την προσθήκη του Γερμανού μέσου, έκλεισε και το ρόστερ της Σίτι, για τη νέα σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι το μέλλον του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι στον αέρα -το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2025- , ο σύλλογος σκέφτεται ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά.

Φυσικά, ο πρωταρχικός στόχος της ηγεσίας των «γαλάζιων» δεν είναι άλλος από το να πείσει τον προπονητή να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Μια απόφαση που δεν αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του επόμενου. Ωστόσο, η «Daily Mirror» έχει ήδη αναφέρει ότι ο Σεΐχης Μανσούρ ζήτησε από τον Πρόεδρο Καλντούν Αλ Μουμπάρακ  να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να κρατήσει τον Πεπ.

Η «φόρμουλα» για την αντικατάσταση του Ντε Μπρόινε

Στην πραγματικότητα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ξεκάθαρος σχετικά με τις «ιδιοτροπίες» του: Φλόριαν Βιρτζ και Τζαμάλ Μουσιάλα. Αυτό αναφέρει το «TalkSPORT», το οποίο αναφέρει επίσης το ενδιαφέρον της Σίτι για τον Εμπερέτσι ΈζεΑν και το γερμανικό «δίδυμο» είναι ο κύριος στόχος.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε φαίνεται όλο και πιο μακριά από το «Έτιχαντ»- υπήρχε ήδη ενδιαφέρον από την Αραβία αυτό το καλοκαίρι -, το συμβόλαιό του λήγει το 2025 και ο σύλλογος θα σκεφτόταν ήδη τον πιθανό αντικαταστάτη του. Φυσικά, το προφίλ του είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην αντικατάσταση, και παρόλο που αποκαλύφθηκε ότι ο Πακετά ή ο Γκιμαράες ήταν στη λίστα του Πεπ, στη Σίτι βλέπουν τον Μουσιάλα περισσότερο ως τον διάδοχο του Βέλγου.

«Υπάρχει μια ιδέα στη Μάντσεστερ Σίτι να προσπαθήσουν να τον υπογράψουν ως διάδοχο του Κέβιν Ντε Μπρόινε», είπε ο δημοσιογράφος του BILD, Κρίστιαν Φαλκ, μιλώντας για το μέλλον του ποδοσφαιριστή της Μπάγερν.

Τα πεπραγμένα των Μουσιάλα και Βιρτζ

Ο νεαρός Γερμανός αναδεικνύεται εδώ και αρκετές σεζόν ως ένα από τα μεγάλα «διαμάντια» του ποδοσφαίρου του παρόντος και κυρίως του μέλλοντος. Η ευφυΐα και η ικανότητά του να κινείται στο χορτάρι και να ντριμπλάρει σε μικρούς χώρους είναι οι μεγαλύτερες αρετές του.

Τα νούμερα του; Εντυπωσιακά. 12 γκολ σε 38 παιχνίδια το 23/24 και τρία σε πέντε εμφανίσεις με την εθνική Γερμανίας στο Euro 2024.

Οσον αφορά τον Φλόριαν Βιρτς. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός άφησε άφωνη τη μισή Ευρώπη και έκανε μια υπέροχη σεζόν με τη Λεβερκούζεν. 18 γκολ και 20 ασίστ σε 49 αγώνες! Συνήθως παίζει ως μέσος - όπως ο Μουσιάλα , αλλά θα μπορούσαν να είναι μαζί στο ίδιο σχήμα, ο ένας στον άξονα και ο άλλος στα άκρα.

Είναι λογικό λοιπόν κάθε φίλος της Μάντσεστερ Σίτι να ονειρεύεται τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας τους τη νέα σεζόν. Πάντα βέβαια, υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρντιόλα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!