Η Μάντσεστερ Σίτι σκέφτεται την επιστροφή στην European Super League μετά τον «πόλεμο» με την Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Ryan Pierse/Getty Images/Ideal Images

Η Μάντσεστερ Σίτι σκέφτεται την επιστροφή στην European Super League μετά τον «πόλεμο» με την Premier League

Κώστας Τόπας 09:34 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 06.06.2024

Σύμφωνα με την «Daily Mail», εάν η ακρόαση της Δευτέρας (10/06) για τους οικονομικούς κανονισμούς δεν είναι θετική για τα συμφέροντά της, η Μάντσεστερ Σίτι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην European Super League.

Όλα ξεκίνησαν με την έρευνα από ένα ανεξάρτητο δικαστήριο των 115 κατηγοριών κατά της Μάντσεστερ Σίτι για μη συμμόρφωση με τους κανόνες του Financial Fair Play κατά την περίοδο μεταξύ 2009 και 2018. Πληροφορίες που άφησαν πολύ επηρεασμένη την εικόνα του συλλόγου του Μάντσεστερ.

Εβδομάδες αφότου έγινε γνωστή αυτή η έρευνα, οι «Times» δημοσίευσαν ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε κινήσει άνευ προηγουμένου νομικές ενέργειες κατά της Premier League, την οποία μηνύει για αποζημίωση. Σε ένα νομικό έγγραφο 165 σελίδων, η Σίτι υποστήριξε ότι ο σύλλογος είχε πέσει θύμα «διακρίσεων», αναφερόμενη στους κανόνες «Συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη» (ATP) , οι οποίοι λένε ότι έχουν εγκριθεί από τους αντιπάλους τους για να τερματίσουν την επιτυχία του στο αγωνιστικό κομμάτι.

Τώρα, η «Daily Mail» έχει προχωρήσει το θέμα λίγο παραπέρα. Τα αγγλικά ΜΜΕ διαβεβαιώνουν ότι εάν τη Δευτέρα (10/06), την ημέρα που θα διεξαχθεί η ακρόαση στην οποία η Σίτι θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στους κανόνες της Premier για το περίφημο APT, ο σύλλογος δεν λάβει καλά νέα, η διοίκηση θα μπορούσε να επιστρέψει στην European Super League, ως διαμαρτυρία για την έλλειψη προσοχής της Premier στα αιτήματά της.

Τα APT διαμορφώθηκαν μετά την εξαγορά της Νιουκάστλ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, για τη Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «απαράδεκτο σύστημα ελέγχου» που επέτρεψε στον σύλλογο να ερευνηθεί για 115 κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων του οικονομικού Fair Play.

«Εμείς, ως σύλλογος, πρέπει να σεβαστούμε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσουμε και την περνάμε. Διαρκεί περισσότερο από ό,τι περίμενε κανείς , αλλά είναι αυτό που είναι…» είπε ο πρόεδρος των Πολιτών, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ.

Τώρα, θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί την ερχόμενη Δευτέρα. Οι κατηγορίες για τις οποίες κατηγορούνται οι πρωταθλητές Αγγλίας, θα παρέμεναν και θα έπρεπε να δούμε τι συνέπειες έχουν. Ολα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί σε αυτή την ακρόαση που μπορεί να αποφασίσει το μέλλον του συλλόγου. Η European Super League πάντως περιμένει την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με ανοιχτές αγκάλες.