Κόλλησε στο μηδέν και ο Γκουαρντιόλα γύρισε την Σίτι στο 2022

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Κόλλησε στο μηδέν και ο Γκουαρντιόλα γύρισε την Σίτι στο 2022

Κώστας Τόπας 12:33 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 19.09.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο μηδέν, κόντρα στην Ίντερ στο «Έτιχαντ». Κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια σε αγώνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο μηδέν κόντρα στην Ίντερ, για τον πρώτο της αγώνα στη League Phase του Champions League. Ενα αποτέλεσμα χωρίς γκολ που η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είχε γνωρίσει στο «Έτιχαντ» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά από άλλη μια ισοπαλία χωρίς τέρματα κόντρα στη Σπόρτινγκ το 2022.

Είναι η δεύτερη φορά σε 42 παιχνίδια που η Μάντσεστερ Σίτι δεν σκοράρει εντός έδρας γκολ στο Champions League από τότε που ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε προπονητής της το 2016. Είναι επίσης η πρώτη φορά που οι Πολίτες δέχονται 10 σουτ στο τέρμα σε πρώτο ημίχρονο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από τότε που το έκανε η Μονακό το 2017.

«Τους ζήτησα να παίξουν ακριβώς όπως έκαναν. Όλοι γνωρίζουμε τη Μάντσεστερ Σίτι και τι μπορεί να κάνει. Ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε και να παίξουμε ένα υπέροχο παιχνίδι, και το κάναμε. Δημιουργήσαμε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες. Επίσης, όταν δουλεύουμε καλά ως ομάδα, το κάνουμε δύσκολο για όλους», εξήγησε ο Σιμόνε Ιντζάγκι, προπονητής της Ίντερ.

Η τελευταία ήττα της Μάντσεστερ Σίτι εντός έδρας στο Champions League, ήταν από την Λυών τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά σε εκείνο το ματς οι Πολίτες κατάφεραν να σκοράρουν χάρη στον Μπερνάρντο Σίλβα.

Παρά την έλλειψη γκολ κόντρα στην Ίντερ, ο Γκουαρντιόλα τόνισε στο TNT Sports ότι «παίξαμε πολύ καλά. Αγαπώ την ομάδα μου. Είμαστε μια φανταστική ομάδα... Μου άρεσαν τα πάντα».

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε για το παιχνίδι με την Ιντερ, με την οποία συναντήθηκε ξανά 466 ημέρες αργότερα μετά τον τελικό του Champions League του 2023 στην Κωνσταντινούπολη: «Είχαμε μια ομάδα που αμύνονταν πολύ, πολύ καλά».

Τέλος, ο Γκουαρντιόλα ανέλυσε ότι «δεν μπορείς να περιμένεις να δημιουργήσεις αμέτρητες ευκαιρίες όταν μια ομάδα αμύνεται με 11 παίκτες τόσο, τόσο βαθιά».