Λείπει ο Ντε Μπρόινε και ο Χάαλαντ αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε - Φωτ. IMAGO

Λείπει ο Ντε Μπρόινε και ο Χάαλαντ αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι

Κώστας Τόπας 11:31 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 21.10.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ διανύει ένα αρνητικό σερί δίχως να σκοράρει, που συμπίπτει με τις απουσίες του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μια τεράστια νίκη με 2-1 απέναντι στη Γουλβς, με τον Τζον Στόουνς να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα.

Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη, επειδή ο εκτεθειμένος Μπερνάρντο Σίλβα βρισκόταν μπροστά στον Σα τη στιγμή της εκτέλεσης, όμως ο VAR κάλεσε τον Κάβανα να ελέγξει τη φάση. Ο ρέφερι έκρινε πως ο Πορτογάλος δεν επηρεάζει τον συμπατριώτη του κι έδειξε τη σέντρα, δίνοντας το έναυσμα των πανηγυρισμών της απόδρασης της Σίτι.

Αυτή την αγωνιστική ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν βρήκε δίχτυα. Ωστόσο όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του Νορβηγού αστέρα. Ο «Cyborg» αποτελεί στολίδι για τη Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά όταν λείπει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Χάαλαντ δεν πιάνει την αναμενόμενη απόδοση.

Ο Βέλγος και ο Νορβηγός συνάπτουν άψογη συνεργασία, η οποία έχει δώσει μεγάλη χαρά στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οι απουσίες του μέσου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει εμφανή πτώση στο παιχνίδι της ομάδας και στα γκολ του Έρλινγκ

Ο Νορβηγός δεν είναι στα καλύτερά του. Μετά από ένα θεαματικό ξεκίνημα, με γκολ το ένα μετά το άλλο, ο Χάαλαντ αδυνατεί να βρει δίχτυα εδώ και μερικές εβδομάδες. Αυτή την αγωνιστική κόντρα στη Γουλβς έψαξε επίμονα το γκολ, αλλά δεν ήταν καν κοντά στο να κερδίσει τον Ζοσέ Σα.

Ο Νορβηγός άγγιξε 13 φορές μπάλες, έχασε την κατοχή πέντε φορές και δεν επιχείρησε ούτε ένα σουτ. Εξάλλου, δεν κέρδισε καμία από τις μονομαχίες. Μερικά στατιστικά που δείχνουν την άσχημη φάση που περνά στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Με αυτή στο «Μολινό», υπάρχουν τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις στην Premier League στις οποίες το «Cyborg» δεν σκοράρει. Και στις τρεις απουσίαζε ο Ντε Μπρόινε

Ο Βέλγος ξεκίνησε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία ο Χάαλαντ σημείωσε εννέα γκολ. Έκτοτε έχασε άλλα τέσσερα λόγω τραυματισμού στο δεξί του πόδι και ο Νορβηγός επιθετικός έχει πετύχει μόλις ένα γκολ. 

  • Χάαλαντ με Ντε Μπρόινε στην Premier League: 4 παιχνίδια - 9 γκολ

  • Χάαλαντ χωρίς τον Ντε Μπρόινε στην Premier League: 4 αγώνες - 1 γκολ

Ο Γκουαριόλα μίλησε ήδη την περασμένη σεζόν για το πώς το στυλ του ενός ευνοεί τον άλλο και το αντίστροφο. «Πιστεύω ότι ο Έρλινγκ χρειάζεται κάποιον με όραμα, ποιότητα και γενναιοδωρία. Ο Κέβιν χρειάζεται την κίνηση του Έρλινγκ για να μπορέσει να ξεχωρίσει περισσότερο», τόνισε ο προπονητής των Πολιτών.

Και ο Χάαλαντ έχει 54 γκολ (με 7 χατ-τρικ) στην Premier League με τον Ντε Μπρόινε στον αγωνιστικό χώρο. Νούμερα που πέφτουν πολύ όταν ο Βέλγος μέσος δεν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ξεκάθαρο ότι η Σίτι έχει πρόβλημα όταν ο «KDB» απουσιάζει. Με τον Ντε Μπρόινε, μετράει 4/4 σε νίκες.

Χωρίς αυτόν, δύο στα τέσσερα στο πρωτάθλημα, Προς ανακούφιση του Γκουαρδιόλα η επιστροφή του Βέλγου έχει προγραμματιστεί σύντομα, γιατί οι Πολίτες χάνουν τη δυναμική τους στο γήπεδο. Οπως και ο Χάαλαντ...