Επτάψυχη Σίτι, σόκαρε τη Γιουνάιτεντ και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο στα πέναλτι!

Παίκτες της Σίτι

i

© Imago

Επτάψυχη Σίτι, σόκαρε τη Γιουνάιτεντ και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο στα πέναλτι!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:13 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 10.08.2024

Την άφησε με τη χαρά στη μέση! Η Γιουνάιτεντ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Community Shield χάρη στο γκολ του Γκαρνάτσο στο 82’, αλλά η Σίτι ισοφάρισε (1-1) στο 89’ με τον Μπερνάρντο Σίλβα και στα πέναλτι κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο Νησί.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» και «βάφτηκε» γαλάζιος!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Community Shield χάρη στο γκολ του Γκαρνάτσο, όμως το σύνολο του Πεπ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Μπερνάντο Σίλβα ισοφάρισε στο φινάλε (89΄) κι έστειλε το ματς στα πέναλτι (1-1), εκεί που οι «Πολίτες» αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι (7-6).

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, στο πρώτο μέρος ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός και οι ευκαιρίες λίγες, με τους «Πολίτες» να έχουν τη μεγαλύτερη. Στο 24ο λεπτό η ομάδα του Πεπ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όμως το δοκάρι είχε… άλλη άποψη. Συγκεκριμένα, ο ΜακΆτι βρέθηκε σε θέση βολής κι έκανε το πλασέ, με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο σίδερο του Ονάνα.

Στη συνέχεα η Γιουνάιτεντ πήρε μέτρα και θέλησε να γίνει απειλητική, μετρώντας δύο καλές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λέπτου.

Αρχικά στο 31ο λεπτό, ο Ντιαλό βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση κι έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, δεν βρήκε όμως αποδέκτη για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κι έτσι η Σίτι... γλίτωσε. Ένα πεντάλεπτο αργότερα, ο Ράσφορντ βγήκε σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Έντερσον, αλλά πλάσαρε άστοχα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια «άσφαιρες».

Στην επανάληψη, το σύνολο του Τεν Χαχ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν με το… καλημέρα, όμως το 0-0 παρέμεινε λόγω οφσάιντ. Ο Μπρούνο Φερνάντες με μία «οβίδα» από μακρινή απόσταση εκτέλεσε υποδειγματικά τον Έντερσον, όμως το σημαιάκι σηκώθηκε καθώς ο Πορτογάλος υποδέχτηκε την μπάλα όντας εκτεθειμένος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει το… χρυσό γκολ. Στο 69΄, ο Μπρούνο Φερνάντες και πάλι, βρέθηκε ολομόναχος από τα δεξιά, αλλά το τελείωμα ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Έντερσον. Στο 75ο λεπτό οι «κόκκινοι»… απάντησαν στα δοκάρια με τον Ράσφορντ, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα από τον Γκαρνάτσο και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από θέση τετ α τετ.

Στο 82ο λεπτό, η πίεση της Γιουνάιτεντ απέδωσε… καρπούς. Ο Γκαρνάτσο έκανε φανταστική ενέργεια από τα αριστερά, πήρε την μπάλα, συνέκλινε κι εκτέλεσε με πλασέ μέσα από την περιοχή για το 1-0, το οποίο όμως δεν κράτησε πολύ.

Στα εναπομείναντα λεπτά το σύνολο του Πεπ ανέβηκε μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και τα κατάφερε δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου. Ο Μπομπ σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπερνάντο Σίλβα από την καρδιά της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μία όμορφη κεφαλιά (1-1).

Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τη Σίτι να είναι πιο εύστοχη και να κατακτάει τον πρώτο τίτλο της σεζόν (7-6).

Αναλυτικά οι εκτελέσεις:

Μπρούνο Φερνάντες (Εύστοχος 0-1)

Μπερνάντο Σίλβα (Άστοχος 0-1)

Νταλότ (Εύστοχος 0-2)

Ντε Μπρόινε (Εύστοχος 1-2)

Γκαρνάτσο (Εύστοχος 1-3)

Χάαλαντ (Εύστοχος 2-3)

Σάντσο (Άστοχος 2-3)

Σαβίνιο (Εύστοχος 3-3)

Κασεμίρο (Εύστοχος 3-4)

Έντερσον (Εύστοχος 4-4)

ΜακΤόμινεϊ (Εύστοχος 4-5)

Νούνιεζ (Εύστοχος 5-5)

Μαρτίνες (Εύστοχος 5-6)

Ρούμπεν Ντίας (Εύστοχος 6-6)

Έβανς (Άστοχος 6-6)

Ακάντζι (Εύστοχος 7-6)

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!