O Γκουαρδιόλα ισοφάρισε με τον Φέργκιουσον σε ένα μοναδικό ρεκόρ στο Champions League
i

©imago

O Γκουαρδιόλα ισοφάρισε με τον Φέργκιουσον σε ένα μοναδικό ρεκόρ στο Champions League

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:14 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 02.10.2024

Οι Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν έρθει ισόπαλες στο παιχνίδι των ρεκόρ, με τους «πολίτες» να φτάνουν το αήττητο σερί αγώνων στο Champions League, το οποίο μέχρι τώρα κατείχαν οι αιώνιοι αντίπαλοί τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τρίτης, έκανε ένα άνετο πέρασμα από την Σλοβακία, κερδίζοντας την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 4-0, για τη League Phase του Champions League. Οι Γκουντογκάν, Φίλ Φόντεν, Έρλνιγκ Χάαλαντ και Τζέιμς ΜακΆτι, χάρισαν στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα την 25η σερί νίκη στην διοργάνωση.

Δεν είναι απλώς μία νίκη. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πλέον αήττητη σε 25 ματς στο Champions League, ενώ η τελευταία φορά που έχασε ήταν την σεζόν 2021-22. Ο αποκλεισμός από την Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά της προηγούμενης σεζόν , δεν μπορεί να υπολογιστεί ως ήττα, καθώς η κανονική διάρκεια είχε λήξει με ισοπαλία, άλλο που στα πέναλτι προκρίθηκε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Μόνο μία ομάδα είχε στην κατοχή της αυτό το ρεκόρ και ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι», με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τότε στον πάγκο, ήταν οι μόνοι οι οποίοι είχαν τέτοια πορεία, μεταξύ 2007 και 2009. Αυτό το ρεκόρ, ήρθε τώρα να καταρρίψει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Μάντσεστερ Σίτι πλέον, έχει κερδίσει 13 αγώνες στο Champions League, με τέσσερα ή περισσότερα γκολ υπό τις οδηγίες του Ισπανού, ο οποίος ξεπέρασε τον Σκωτσέζο πρώην προπονητή, όπου είχε 12 ματς.

Ο επόμενος αγώνας της Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League, είναι προγραμματισμένος για τις 23/10 στο Έτιχαντ απέναντι στην Σπάρτα Πράγας, αλλά μέχρι τότε έχει και εσωτερικές υποθέσεις, αυτές στην Premier League, καθώς το Σάββατο (5/10) αντιμετωπίζει την Φούλαμ, ενώ υπενθυμίζεται πως και στο πρωτάθλημα Αγγλίας, παραμένει αήττητη.