Ο Γκουαρντιόλα αποκάλυψε το μόνο πράγμα που άλλαξε ο Χάαλαντ για να γίνει ακόμα καλύτερος φέτος

Έρλινγκ Χάαλαντ - Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Γκουαρντιόλα αποκάλυψε το μόνο πράγμα που άλλαξε ο Χάαλαντ για να γίνει ακόμα καλύτερος φέτος

Κώστας Τόπας 08:46 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 02.09.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποκάλυψε το μόνο πράγμα που δούλεψε ο Έρλινγκ Χάαλαντ αυτό το καλοκαίρι για να γίνει ακόμα καλύτερος.

Το Σάββατο (31/08) ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνέχισε το εξαιρετικό ξεκίνημά του στη σεζόν σημειώνοντας χατ-τρικ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 εναντίον της Γουέστ Χαμ.

Ο 24χρονος φορ έχει πετύχει πλέον επτά γκολ σε τρεις αγωνιστικές αυτή τη σεζόν, έχοντας σκοράρει εναντίον της Τσέλσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στη συνέχεια ένα χατ-τρικ στη νίκη της Σίτι με 4-1 επί της Ίπσουιτς κι απέναντι στα «σφυριά».

Με 70 γκολ σε 69 εμφανίσεις στην Premier League, ο Χάαλαντ συγκαταλέγεται αναμφίβολα στους καλύτερους επιθετικούς που έχουν παίξει ποτέ στην κατηγορία.

Ωστόσο, η δεύτερη σεζόν του Χάαλαντ στη Σίτι ήταν ελάχιστα απογοητευτική, χωρίς ωστόσο αυτό δίνει το δικαίωμα στον κόσμο να αμφισβητεί την αξία του. Ο προπονητής των Πολιτών, Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν απρόθυμος να μιλήσει για την απόδοσή του «Cyborg» κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι αποκάλυψε ότι ο Νορβηγός αστέρας δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση την περασμένη σεζόν.

«Μετά το τρεμπλ δυσκολεύτηκε να το διαχειριστεί», είπε ο Γκουαρντιόλα το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Θυμάμαι στην αρχή είπε: "Ακόμα είμαι κουρασμένος"».

«Τον χρειαζόμαστε. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Αν ο Χάαλαντ δεν σκοράρει ένα γκολ, είναι εντάξει, αλλά πρέπει να το κάνεις. Ειδικά όταν παίζουμε την μπάλα μαζί του, πρέπει να την ελέγχει καλύτερα, αλλά δουλεύουμε μαζί του για αυτό. Ελπίζω να τα καταφέρει», τόνισε στη συνέχεια ο Καταλανός τεχνικός.

Ο Χάαλαντ έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του σε όλες τις αγωνιστικές κόντρα στη Γουέστ Χαμ το Σάββατο, αλλά δεν ήταν τυχαίο.

«Ο Χάαλαντ μένει 20 λεπτά ή μισή ώρα μετά τις προπονήσεις για να δουλέψει στα τελειώματα, τον έλεγχο της μπάλας και τις κοντινές πάσες», αποκάλυψε ο Γκουαρντιόλα μετά τον αγώνα, όπως αναφέρει το «Athletic».

«Την περασμένη σεζόν, ούτε μια φορά δεν ήταν εκεί κάνοντας επιπλέον δουλειά, γιατί δεν ένιωθε καλά. Ηταν κουρασμένος στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν», κατέληξε ο τεχνικός των Πολιτών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!