Ο Μπεγκιριστάιν φεύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Γκουαρδιόλα θα ακολουθήσει;

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα & ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν - Φωτ. IMAGO

Ο Μπεγκιριστάιν φεύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Γκουαρδιόλα θα ακολουθήσει;

Κώστας Τόπας 09:06 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 09.10.2024

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους Πολίτες. Θα πράξει το ίδιο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα;

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο.

Ο Μπεγκιριστάιν θεωρεί ότι ο κύκλος του στους Πολίτες, έχει τελειώσει και η διοίκηση υποστηρίζει την απόφασή του. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και αθλητικός γραμματέας «ζυγίζει» την ιδέα να φύγει από τη Σίτι εδώ και αρκετό καιρό και πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα αυτό το καλοκαίρι.

Ο «αρχιτέκτονας» της Μάντσεστερ Σίτι εντάχθηκε στους Πολίτες τη σεζόν 2012-13, με σκοπό να μετατρέψει τον σύλλογο σε μια νικήτρια ομάδα, με πολύ σαφή ταυτότητα και ιδέα παιχνιδιού. Ο Γκουαρδιόλα υποτίθεται ότι ήταν ο μεγάλος «αρχιτέκτονας», μαζί με τον Φεράν Σοριάνο.

Περισσότερο από μια δεκαετία μετά την άφιξή του και αν οι πληροφορίες τελικά επιβεβαιωθούν, ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν, θα αφήσει τον σύλλογο σε υψηλό επίπεδο, με ένα έργο που μπορεί ακόμα να συνεχίσει να αναπτύσσεται και με τη δουλειά περισσότερο από ό, τι έγινε.

Το δίδυμο Μπεγκιριστάιν - Γκουαρδιόλα

Ο Γκουαρδιόλα ήξερε ότι στο Μπεγκιριστάιν υπήρχε ένας αξιόπιστος άνθρωπος, κάποιος με τον οποίο είχε ήδη συνεργαστεί στη Μπαρτσελόνα και με τον οποίο είχε πολλά συναισθήματα όταν επρόκειτο να χτίσει μια νικήτρια ομάδα. Τώρα μένει να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον του Καταλανού τεχνικού στους Πολίτες.

Κι αυτό διότι, η επόμενη ημέρα για τον Γκουαρδιόλα είναι, αυτή τη στιγμή, ένα μυστήριο. Το συμβόλαιό του λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και οι φήμες για πιθανή αποχώρηση από το Μάντσεστερ αρχίζουν να αυξάνοντα. Η είδηση του αποχαιρετισμού του Μπεγκιριστάιν θα μπορούσε να είναι μια δήλωση προθέσεων: η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να αναγκαστεί να αλλάξει πορεία.

Αναμφίβολα, η αποχώρηση του Μπεγκιριστάιν, και αν επιβεβαιωθεί αυτή του Γκουαρδιόλα, θα αναγκάσει τον σύλλογο των Πολιτών επανεξετάσει το σχέδιό του και, στο τέλος της ημέρας, να ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο για την πορεία της ομάδας.