Ο Ντοκού σημείωσε ιστορικό ρεκόρ στο Champions League που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια

Ο Τζέρεμι Ντοκού και ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο Ντοκού σημείωσε ιστορικό ρεκόρ στο Champions League που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια

Κώστας Τόπας 15:46 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 02.10.2024

Ο Τζέρεμι Ντοκού πέτυχε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League κόντρα στη Σλάβια Μπρατισλάβας.

Η Σίτι επέστρεψε στις νίκες με στυλ απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε με 2-0 μέσα σε 15 λεπτά. Αρχικά, χάρη στο γκολ του Ιλκάι Γκουντογκάν, το πρώτο του από τότε που επέστρεψε στην ομάδα μετά από μια σεζόν με την Μπαρτσελόνα κι έπειτα με το τέρμα που πέτυχε ο Φιλ Φόντεν με ένα έξυπνο τελείωμα.

Ολα αυτά προτού ο Έρλινγκ Χάαλαντ ισοφαρίσει το ρεκόρ 42 γκολ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο Champions League με το τρίτο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση. Ο «Cyborg» έχει περισσότερα γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση παρά συμμετοχές, με τα γκολ του να είναι πλέον 42 και τα ματς που έχει παίξει να είναι 41.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους Πολίτες το έβαλε ο 21χρονος ΜάκΑτι με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, για να διαμορφώσει το τελικό 4-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια, ο Χάαλαντ δεν ήταν ο μόνος παίκτης που έσπασε ρεκόρ το βράδυ της Τρίτης (01/10).

Ο εξτρέμ της Σίτι, Τζέρεμι Ντοκού, «τρομοκράτησε» τους αντιπάλους με την αμεσότητα, την τεχνική του κατάρτιστη και τον ρυθμό του για να ολοκληρώσει τον αγώνα με 26 επαφές με την μπάλα στην περιοχή του πέναλτι των γηπεδούχων – τα περισσότερα από παίκτη που έχει καταγραφεί σε αγώνα Champions League από το 2008/09.

Ο Βέλγος εντάχθηκε από τη γαλλική Ρεν το 2023, αλλά δεν ήταν απόλυτα πειστικός κατά την πρώτη του σεζόν στην Αγγλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αθλητικότητά του, αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως με τους νεαρούς παίκτες, απέτυχε να έχει ρυθμό στην απόδοσή του. Ωστόσο, ο Ντοκού ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα μετάλλιο στην Premier League στο όνομά του, με τρία γκολ και οκτώ ασίστ.

Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει εννέα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας ένα γκολ και δύο ασίστ, εκ των οποίων η μία κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Γκουαρδιόλα εξέφρασε την χαρά του, λέγοντας: «Πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Είναι χαρά να είσαι προπονητής αυτής της ομάδας. Το λατρεύω, τους αγαπώ. «ο να έρθουν εδώ με αυτόν τον απίστευτο σεβασμό και το τρέξιμο και η αρχή μέχρι το 2-0 ήταν πιο εύκολο γιατί ήταν πιο ανοιχτοί, μετά από αυτό έκατσαν πίσω με αυτό που συνέβη τον τελευταίο καιρό με τις περισσότερες ομάδες - 18 παίκτες στην περιοχή, οπότε δεν είναι εύκολο.

Αλλά δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και αισθάνομαι ότι βελτιώνουμε βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε επιθέσεις».

Το επόμενο βήμα για τη Σίτι είναι η αναμέτρηση με τη Φούλαμ (05/10, 17:00) στην Premier League, καθώς θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα, μετά το στραβοπάτημα με τη Νιουκάστλ (1-1).