Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι «σπάει» τη σιωπή του για τις 115 κατηγορίες: «Ας κριθούμε από τα γεγονότα και όχι από τις φήμες»

Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ

Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι «σπάει» τη σιωπή του για τις 115 κατηγορίες: «Ας κριθούμε από τα γεγονότα και όχι από τις φήμες»

Κώστας Τόπας 14:23 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 05.06.2024

Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ, μίλησε για τις 115 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον της ομάδας του από την Πρέμιερ Λιγκ σε νέα συνέντευξη. Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ, μίλησε για τις 115 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον της ομάδας του από την Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορήθηκε για 115 υποτιθέμενες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων - ορισμένες από τις οποίες σχετίζονται με την UEFA - από την Premier League τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι κατηγορίες αφορούν μια χρονική περίοδο μεταξύ 2009 και 2018, με μια πρώτη ακρόαση που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο. Η Μάντσεστερ Σίτι πάντως έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον της.

Τώρα, σε μια συνέντευξη στο τέλος της σεζόν στον επίσημο ιστότοπο της Σίτι, ο ισχυρός άνδρας των Πολιτών, Αλ Μουμπάρακ μίλησε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος του.

«Φυσικά είναι απογοητευτικό, οι αναφορές αυτές είναι πάντα απογοητευτικές. Το να σχολιάζεται μάλιστα με τον τρόπο όπου σχολιάζεται. Μπορώ, φυσικά, να αισθάνομαι ότι η βάση των οπαδών μας, για όλους όσοι συνδέονται με τον σύλλογο, αναφέρονται συνεχώς σε αυτές τις κυρώσεις. Νομίζω ότι εμείς, ως σύλλογος, πρέπει να σεβαστούμε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσουμε και την περνάμε ήδη. Χρειάζεται περισσότερο από ό,τι περίμενε κανείς, αλλά είναι αυτό που είναι. Το επαναλάμβανα πάντα σε κάθε συνέντευξη που έχω κάνει – ας κριθούμε από τα γεγονότα και όχι από τις φήμες»

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κινηθεί κατά της Premier League σε σχέση με τους κανόνες της Συναλλαγής Συνδεδεμένου Κόμματος (APT), οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους συλλόγους από εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες που συνδέονται με την ιδιοκτησία τους.

Σε ένα νομικό έγγραφο που αναφέρουν οι Times» , ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι είναι «θύματα διακρίσεων» και ότι οι κανόνες είναι «παράνομοι». Η Σίτι πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει το οτιδήποτε.