Τσάμπι Αλόνσο, ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουαρδιόλα

Ο Τσάμπι Αλόνσο

i

©imago

Τσάμπι Αλόνσο, ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουαρδιόλα

Νεφέλη Μπισμπίκη 11:25 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 18.10.2024

Το αμφίβολο μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι, έχει δημιουργήσει φήμες για τους πιθανούς αντικαταστάτες του, με τον Τσάμπι Αλόνσο, να είναι ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πετύχει αδιαμφισβήτητα τεράστιες επιτυχίες με την Μάντσεστερ Σίτι. Έξι κύπελλα Premier League, από ένα Champions League,Super Cup και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, τέσσερα Λιγκ Καπ, δύο κύπελλα Αγγλίας και τρία Community Shields. Κατάφερε επίσης το 2023, εκείνη την μαγική σεζόν να κατακτήσει τα πάντα κάνοντας το τρεμπλ. Ωστόσο, ο προπονητής των «πολιτών», δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στον σύλλογο, καθώς δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «The Athletic», αυτός που έχει κερδίσει τις περισσότερες εντυπώσεις, είναι ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο. Αυτό που έχει καταφέρει στην Γερμανία, χαρακτηρίζεται ως θαύμα, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, βάζοντας τέλος στο σερί των 11 χρονών όπου η Μπάγερν Μονάχου βρισκόταν στην κορυφή της Bundesliga. Έφερε καινοτομίες και μία νέα φιλοσοφία στην ομάδα, η οποία μόνο καλό της έχει κάνει.

Η «πόρτα» για την Αγγλία έκλεισε για τον Γκουαρδιόλα - Οι σκέψεις του Καταλανού για το μέλλον του στη Σίτι
PREMIER LEAGUE

15:09 - 16.10.2024

Η «πόρτα» για την Αγγλία έκλεισε για τον Γκουαρδιόλα - Οι σκέψεις του Καταλανού για το μέλλον του στη Σίτι

Η αγγλική FA επέλεξε τον Τόμας Τούχελ ως προπονητή των «Τριών Λιονταριών» και με αυτόν τον τρόπο ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Σίτι. Το θέμα είναι για πόσο.

Πρόκειται για έναν «φρέσκο», μοντέρνο προπονητή, όπου στα 42 του χρόνια είναι περιζήτητος και το όνομα του έχει συνδεθεί με διάφορες ομάδες. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι το 2026, αλλά αρκετοί από τις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι, επιθυμούν να τον δουν να κάθεται στον πάγκο της. Αυτό που μένει τώρα να φανεί, είναι η απόφαση του Γκουαρδιόλα για την παραμονή ή και όχι στους «πολίτες».