Εφτασε η μεγάλη στιγμή για την Σίτι: Οι 115 κατηγορίες, ο φόβος του υποβιβασμού και η ακρόαση της Δευτέρας (16/09)

Πεπ Γκουαρντιόλα - Φωτ. IMAGO

Εφτασε η μεγάλη στιγμή για την Σίτι: Οι 115 κατηγορίες, ο φόβος του υποβιβασμού και η ακρόαση της Δευτέρας (16/09)

Κώστας Τόπας 12:59 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 12.09.2024

Η ακρόαση για τις 115 φερόμενες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (16/09).

Τον Φεβρουάριο του 2025 θα περάσουν δύο χρόνια από τότε που η Premier League παρουσίασε την πιο σημαντική έρευνα για μη συμμόρφωση με το Financial Fair Play που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατηγορήθηκε με 115 κατηγορίες, δεν γνωρίζει ακόμα την ποινή της.

Τώρα όμως η αντίστροφη μέτρηση για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει ξεκινήσει. Η βρετανική εφημερίδα «Times» ανέφερε στα μέσα Αυγούστου ότι η ακρόαση της ανεξάρτητης Επιτροπής, που θα διαρκέσει περίπου 10 εβδομάδες, θα μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο και η τελική ετυμηγορία της θα μπορούσε να φτάσει στις αρχές του 2025.

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζει «βόμβα» για τη νέα σεζόν με δύο μεταγραφές άνω των 200 εκατ. ευρώ!
PREMIER LEAGUE

10:16 - 12.09.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζει «βόμβα» για τη νέα σεζόν με δύο μεταγραφές άνω των 200 εκατ. ευρώ!

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερη ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ωστόσο όπως φαίνεται έχει ήδη σχέδιο για τη νέα σεζόν για να κάνει ακόμα πιο ισχυρή την ομάδα.

Ερωτηθείς σχετικά σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις τύπου της τρέχουσας σεζόν του πρωταθλήματος 2024-2025, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που (η ακρόαση) ξεκινά σύντομα και ελπίζω να τελειώσει σύντομα. Για το καλό όλων μας, ειδικά του συλλόγου αλλά και άλλων συλλόγων της Premier League και όλων των ανθρώπων που περιμένουν την ποινή. Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, να πάμε σε δίκη και η ανεξάρτητη επιτροπή να δημοσιεύσει αυτό που συνέβη το συντομότερο δυνατό και να το αποδεχθούμε όπως πάντα».

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών έχει γίνει πολύς λόγος για τις πιθανές σκληρές κυρώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επιβεβαίωση των οικονομικών παρατυπιών της Μάντσεστερ Σίτι, από τεράστιες αφαιρέσεις βαθμών έως υποβιβασμό. Γιατί όμως να τιμωρηθεί η ομάδα του Γκουαρντιόλα; Ναι, υπάρχουν 115 κατηγορίες που έχει ασκήσει η Premier League στους Πολίτες και τις οποίες πρέπει να επικυρώσει η ανεξάρτητη Επιτροπή, αλλά γιατί; 

Γιατί κατηγορούνται οι Πολίτες

Από αυτές τις 115 κατηγορίες, οι 54 αντιστοιχούν σε μη παροχή «ακριβών οικονομικών πληροφοριών» από τις σεζόν 2009-2010 έως 2017-2018. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για διαφορετικές χρεώσεις, αλλά για επανάληψη των ίδιων. Άλλα 35 οφείλονται σε έλλειψη συνεργασίας στις έρευνες της ίδιας της Premier League για αυτό το θέμα, σε μια περίοδο από τα τέλη του 2018 έως τις αρχές του 2023, όταν το αγγλικό πρωτάθλημα ανακοίνωσε την έρευνα.

Επιπλέον, οι Πολίτες αντιμετωπίζουν άλλες 14 κατηγορίες, επειδή δεν παρείχαν ακριβείς λεπτομέρειες, μεταξύ 2009-2010 και 2017-2018, σχετικά με πληρωμές σε παίκτες και προπονητές. Σε αυτή την περίοδο ξεχωρίζει το όνομα του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα μεταξύ 2009 και 2013.

Εκτός από την παραβίαση των ήδη γνωστών κανονισμών του Financial Fair Play της Premier League (PSR) σε επτά περιπτώσεις μεταξύ 2015 και 2018, η παραβίαση της οποίας του κόστισε την αφαίρεση βαθμών στην Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ την περασμένη σεζόν, η Μάντσεστερ Σίτι παραβίασε επίσης τους κανόνες του οικονομικού Fair Play της UEFA μεταξύ 2013 και 2018, με αποτέλεσμα άλλες πέντε κατηγορίες.

Πάντως, η ακρόαση για τις 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (16/09) όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η «Daily Mail».

«Η ακρόαση της Μάντσεστερ Σίτι ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και παρόλο που είδαμε αφαιρέσεις βαθμών για την Έβερτον και τη Φόρεστ την περασμένη σεζόν, είδαμε πρόσφατα ότι το επιχείρημα της Λέστερ επικυρώθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή», έγραψε ο συντάκτης της «Daily Mail». «Δεν έχω ιδέα τι πρόκειται να συμβεί στη Μάντσεστερ Σίτι. «Νομίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες, μήνες ή όσο καιρό θα διαρκέσει κανείς από εμάς δεν θα ξέρει τι συμβαίνει, τι συμβαίνει πίσω από αυτούς τους τοίχους ή ποια θα είναι η ετυμηγορία, εάν υπάρχει».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!