Οι οπαδοί έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει περισσότερες από 115 παραβάσεις

Μάντσεστερ Σίτι - Πεπ Γκουαρντιόλα

Οι οπαδοί έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει περισσότερες από 115 παραβάσεις

Κώστας Τόπας 11:03 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 13.09.2024

Οι οπαδοί έχουν μείνει έκπληκτοι αφού έμαθαν ότι η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει περισσότερες από τις 115 παραβάσεις που της έχει ασκήσει η Premier League.

Τον Φεβρουάριο του 2025 θα περάσουν δύο χρόνια από τότε που η Premier League παρουσίασε την πιο σημαντική έρευνα για μη συμμόρφωση με το Financial Fair Play που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατηγορήθηκε με 115 κατηγορίες, δεν γνωρίζει ακόμα την ποινή της.

Τώρα όμως η αντίστροφη μέτρηση για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει ξεκινήσει. Η βρετανική εφημερίδα «Times» ανέφερε στα μέσα Αυγούστου ότι η ακρόαση της ανεξάρτητης Επιτροπής, που θα διαρκέσει περίπου 10 εβδομάδες, θα μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο και η τελική ετυμηγορία της θα μπορούσε να φτάσει στις αρχές του 2025.

Η ακρόαση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα (16/09), ενώ η ετυμηγορία δεν αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Πάντως, τόσο η Σίτι όσο και η Premier League μπορούν και οι δύο να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τους «Times», ο σύλλογος αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα συνολικά 130 κατηγορίες - αν και λέγεται ότι πρόκειται για λάθος με τη διαδικασία αναφοράς της Premier League εκείνη την εποχή και όχι για πρόσθετες σοβαρές κατηγορίες.

Λέγεται ότι υπήρξε σύγχυση σχετικά με ορισμένους από τους κανόνες που αναφέρονται σε σχέση με συγκεκριμένες σεζόν και η Premier League διόρθωσε στη συνέχεια τον αριθμό των κυρώσεων σε 130. Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Σίτι, Στέφαν Μπόρσον, δήλωσε στο BBC ότι οι 115 κατηγορίες που αναφέρονται είναι οι πιο σοβαρές εναντίον της Σίτι - με τις υπόλοιπες να αποτελούν τη διόρθωση της Premier League.

«Οι 115 κατηγορίες είναι στην πραγματικότητα, αμέσως, 130. Αλλά λόγω ενός πρώιμου λάθους από την Premier League και των πρώτων ενημερώσεων Μέσων ενημέρωσης, έγινε 115. Είναι οι πιο σοβαροί ισχυρισμοί όμως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι οπαδοί πάντως μετά το άκουσμα αυτής της είδησης, αντέδρασαν στα social media.

«Τελικά είναι 130; Είναι αλήθεια;», έγραψε χαρακτηριστικά ένας στο Twitter. «Περιμένω να δω αν αυτό είναι όντως αλήθεια, έχω μείνει άναυδος», συμπλήρωσε ένας άλλος.