Οι οπαδοί της Σίτι ζήτησαν από τον Γκουαρδιόλα στα καταλανικά την ανανέωσή του

Το πανό της Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Οι οπαδοί της Σίτι ζήτησαν από τον Γκουαρδιόλα στα καταλανικά την ανανέωσή του

Κώστας Τόπας 12:48 - 06.10.2024

Πριν τον αγώνα με τη Φούλαμ, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι δημιούργησαν ένα πανό, γραμμένο στα καταλανικά, για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο προπονητής των Πολιτών, ο οποίος εντάχθηκε στην αγγλική ομάδα το 2016, δεν έχει αποκαλύψει δημόσια ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια για την επόμενη σεζόν και οι οπαδοί του λαχταρούν τη συνέχειά του.

Τόσο που λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Premier League κόντρα στη Φούλαμ, αναρτήθηκε ένα πανό σε μία από τις κερκίδες του «Έτιχαντ» που ζητούσε από τον Γκουαρδιόλα την ανανέωσή του. «Pep Guardiola, volem que et quedis!!! (σ.σ Θέλουμε να παραμείνεις», έγραφε το μήνυμα στο πανό που τοποθέτησαν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι, γραμμένο στα καταλανικά.

Μια ενέργεια που ήδη γνώριζε ο Γκουαρδιόλα θα γινόταν, αφού πριν από την αναμέτρηση με την ομάδα του Λονδίνου, δημοσιογράφος τον προειδοποίησε ήδη για τη σχεδιαζόμενη ενέργεια των οπαδών.

«Πρέπει να μου δώσουν τον λογαριασμό και θα πληρώσω για το πανό, δεν θέλω να ξοδέψουν τα χρήματα σε αυτό», είπε ο Γκουαρδιόλα αφού έμαθε ότι οι οπαδοί είχαν συγκεντρώσει 1.000 λίρες για να δημιουργήσουν το πανό.

«Το εκτιμώ πολύ, είμαι ερωτευμένος με τη Σίτι από την πρώτη μέρα που έφτασα. Ό,τι πρόκειται να γίνει, θα γίνει», σχολίασε για το μέλλον του.

Εάν το συμβόλαιό του λήξει τον επόμενο Ιούνιο, ο Γκουαρδιόλα θα τερματίσει εννέα χρόνια εργασίας στο Μάντσεστερ, στα οποία έχει επιτύχει όλους τους στόχους. Εκτός από την κατάκτηση έξι Premier League, που μπορεί να είναι επτά, ενώ έχει κερδίσει τους υπόλοιπους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Champions League στην ιστορία του συλλόγου.

Μια αποχώρηση αυτό το καλοκαίρι θα συμπίπτει με την ετυμηγορία των 115 κατηγοριών για την κατάρριψη του οικονομικού «fair play» του οποίου κρίνεται η Σίτι, καθώς και με μια υποθετική αποχώρηση στην ομάδα της εθνικής Αγγλίας, που βρίσκεται επί του παρόντος στα χέρια του προσωρινού Λι Κάρσλεϊ από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος αποχώρησε μετά το Euro 2024.