Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατηγορούν την Άρσεναλ για «σκοτεινές τεχνικές»

Η φάση του γκολ του Γκαμπριέλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι - Φωτ. IMAGO

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατηγορούν την Άρσεναλ για «σκοτεινές τεχνικές»

Κώστας Τόπας 09:36 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 23.09.2024

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι είναι έξαλλοι τόσο με τον διαιτητή του ντέρμπι όσο και με τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν απέναντι τους.

Σε ένα τρομερό παιχνίδι με μεγάλη ένταση η Άρσεναλ των δέκα παικτών πήρε την εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός των Πολιτών, Μπερνάρντο Σίλβα είπε μετά το τέλος του αγώνα, ότι μόνο μία ομάδα ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο, αφήνοντας αιχμές κατά των «κανονιέρηδων».

Από την άλλη όμως, ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, ισχυρίστηκε ότι ήταν «θαύμα» που η ομάδα του έφτασε τόσο κοντά στη νίκη αφού έπαιξε το δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες. Η ισοφάριση του Τζον Στόουνς στο 98ο λεπτό έσωσε την Μάντσεστερ Σίτι και της χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας.

«Εξωγήινος» Χάαλαντ: Εφτασε τα 100 γκολ σε μόλις 105 ματς για τη Μάντσεστερ Σίτι και ισοφάρισε τον Κριστιάνο
PREMIER LEAGUE

09:09 - 23.09.2024

«Εξωγήινος» Χάαλαντ: Εφτασε τα 100 γκολ σε μόλις 105 ματς για τη Μάντσεστερ Σίτι και ισοφάρισε τον Κριστιάνο

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι απέναντι στην Άρσεναλ έφτασε τα 100 τέρματα σε μόλις 105 παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι και ισοφάρισε το ρεκόρ που σημείωσε ο Κριστιάνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά την αμφιλεγόμενη αποβολή του εξτρέμ, Λεάντρο Τροσάρντ στις καθυστερήσει του πρώτου ημιχρόνου, οι «κανονιέρηδες» είχαν μόλις 12,5% (!) κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, η Σίτι είχε 28 σουτ στο δεύτερο 45λεπτο, αριθμός που θύμισε σε πολλούς το ματς με την ΚΠΡ, το 2012, τότε που χάρη στον Αγουέρο οι Πολίτες κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος.

«Υπήρχε μόνο μία ομάδα που ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο», είπε ο Μπερνάρντο Σίλβα στο TNT Sports Brazil. «Η άλλη ομάδα ήρθε να παίξει στα όρια του αντικανονικού και του επέτρεπε ο διαιτητής, δυστυχώς. Χαίρομαι που μπαίνουμε πάντα στον αγωνιστικό χώρο για να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα».

Οσον αφορά την διαφορά μεταξύ Λίβερπουλ κι Άρσεναλ, ο Πορτογάλος τόνισε: «Ισως επειδή η Λίβερπουλ έχει ήδη κερδίσει την Premier League και η Άρσεναλ όχι υπάρχει διαφορά. Η Λίβερπουλ εκείνη την εποχή είχε κερδίσει επίσης το Champions League, ενώ η Άρσεναλ όχι. Η Λίβερπουλ πάντα μας αντιμετώπιζε κατά μέτωπο. Από αυτή την άποψη, τα παιχνίδια μας με την Άρσεναλ δεν ήταν όπως ήταν και εξακολουθούν να είναι τα παιχνίδια μας με την Άρσεναλ», είπε στο TNT.

Η Άρσεναλ απείχε δευτερόλεπτα από το να γίνει η πρώτη εκτός έδρας ομάδα που θα κερδίσει στο «Έτιχαντ» μετά την Μπρέντφορντ τον Νοέμβριο του 2022 και να ανέβει στην κορυφή της Premier League, προτού ο Στόουνς βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις για να δώσει στην Σίτι τον βαθμό και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να επιστρέψει στην κορυφή.

«Είναι θαύμα που παίξαμε 56 λεπτά στο Έτιχαντ με 10 παίκτες», είπε ο Αρτέτα. «Είναι απίστευτο αυτό που κάναμε». Ερωτηθείς εάν η ομάδα του θα είχε κερδίσει εάν ο Τροσάρ παρέμενε στο γήπεδο, ο Αρτέτα είπε: «Δεν έχω ιδέα. Θα το είχαμε προσπαθήσει σίγουρα. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι 99 στις 100 φορές αν παίξετε 56 λεπτά εναντίον αυτής της ομάδας. με 10 άντρες, θα χάσεις και θα χάσεις με πολλά γκολ».